Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΑΘΡΗΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ

Άτυπη συνεδρίαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που
προβληματίζονται για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου για την αλλαγή φύλου, αλλά και με την τροπολογία που αφορά και την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» -αναμένεται να κατατεθεί στο συγκεκριμένο σχέδιο νόμου- προγραμματίζει η γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με βουλευτές, ενημερώνοντάς τους πως, την ερχόμενη Δευτέρα, πριν από την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια (12:00), θα υπάρξει συνάντηση με τον κ. Κοντονή, προκειμένου να διευκρινιστούν ζητήματα και να τεθούν οι όποιες διαφωνίες.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη η κυρία Γεωργία Γεννιά (Α’ Πειραιά) έχει δηλώσει ότι προτίθεται να καταψηφίσει το άρθρο για την αλλαγή φύλου στα 15 έτη.
Ωστόσο, η ενέργεια της κυρίας Θεοπεφτάτου αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα, καθώς αρκετοί θεωρούν ότι ενεργεί καθ’ υπόδειξη του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανοί «αντάρτες» και να ασκηθούν οι σχετικές πιέσεις, για να ευθυγραμμιστούν με την «κομματική γραμμή».
Επισημαίνουν, δε, πως οι ενημερωτικές συναντήσεις θα μπορούσαν να γίνουν κατά την διάρκεια επεξεργασίας του νομοσχεδίου από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή και όχι στο… παρά πέντε της ψήφισής του από την Ολομέλεια.
Εκτός αυτού, η ενέργεια της γραμματέως της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει και την αγωνία της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις που προκαλεί η οργισμένη αντίδραση της Ιεράς Συνόδου και της κοινότητας του Αγίου Όρους για τις προωθούμενες διατάξεις.
thinknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις