Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Προκλητική απαίτηση Μ.Τσαβούσογλου σε Ν.Κοτζιά: «Δώστε μας πίσω τους γκιουλενιστές που έχετε στην Ελλάδα»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκάλεσε με δήλωση του απέναντι στον Νίκο Κοτζιά,  μέσω της οποίας ούτε λίγο ούτε πολύ απαίτησε απο την Ελλάδα να
επιστρέψει όλους του Τούρκους που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο καΙ τους οποίους αποκαλεί κατά την προσφιλή της τακτική ως «γκιουλενιστές».
 «Η Τουρκία δεν επιθυμεί η Ελλάδα να γίνει ασφαλές καταφύγιο για τους γκιουλενιστές» που συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Νίκο Κοτζιά.
Η προκλητική δήλωση του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έγινε παρουσία του Νίκου Κοτζιά, ο οποίος απάντησε από την πλευρά του ότι «οι αιτήσεις ασύλου εξετάζονται από την δικαστική εξουσία, η οποία αποφασίζει ελεύθερα, ανεξάρτητα αν οι αποφάσεις τους δεν αρέσουν σε ορισμένους».
Ο Νίκος Κοτζιάς πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Τουρκία, μετά από πρόσκληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με στόχο την…  «σύσφιξη» των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, κάτι που σήμερα βέβαια και υπο αυτές τις συνθήκες φαντάζει μάλλον ουτοπικό
«Δεν θέλουμε η γείτονάς μας Ελλάδα, με την οποία βελτιώνουμε τους δεσμούς μας, να γίνει ασφαλές καταφύγιο για τους γκιουλενιστές. Πιστεύουμε ότι οι αιτήσεις  ασύλου θα εξεταστούν διεξοδικά και αυτοί οι προδότες δεν θα λάβουν έγκριση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσπαθώντας βέβαια να πατρονάρει την ελληνική  Δικαιοσύνη.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αντέδρασε στις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι αποφάσεις για το άσυλο λαμβάνονται από την ελληνική δικαιοσύνη και πρέπει να γίνονται σεβαστές, ακόμα και όταν δεν είναι ευχάριστες».
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις