Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Σκληρό μήνυμα από τη Δαμασκό- ύστερα από επιχείρηση των μυστικών της υπηρεσίων βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο…

… Τελ Αβίβ υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματικός
Ισραηλινά αραβόφωνα site δημοσίευσαν βιντεοταινία η οποία αποκαλύπτει μια
περίεργη κι εξαιρετικής ακρίβειας επιχείρηση που στόχευσε έναν από τους πιο υψηλούς αξιωματούχους του ισραηλινού στρατού.
Πρόκειται για τον Eχούντ Σαλόμ διοικητή της Ταξιαρχίας Γκαλόμ που έχει έδρα της το Τελ Αβίβ.Βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του κι αυτό εκλαμβάνεται ως μεγάλη ταπείνωση για τις ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας.
Ο αξιωματικός Ehud Shalom, διοικητής της Ταξιαρχίας Galom βρέθηκε   νεκρός στο διαμέρισμα του στο Τελ Αβίβ. Θεωρείται ότι είναι  μια προσπάθεια εκφοβισμού των ισραηλινών αρχών ασφαλείας και μια απάντηση από τους σύριους ή ένα απειλητικό μήνυμα προς το Ισραήλ που βοηθά τις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία και ιδιαίτερα στο Γκολάν.Το αραβοισραηλινό site αναφέρει ότι οι δυνάμεις της ισραηλινής ασφάλειας απέδωσαν αρχικά το θάνατό του σε αυτοκτονία αλλά οι έρευνες σύμφωνα με το site αποδεικνύουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Συρίας ενέχονται στο θάνατό του.
Ο Σαλόμ ήταν ένας από τους διακεκριμένους  αξιωματικούς του Ισραήλ και ήταν 50 ετών.
Μια άλλη εκδοχή είναι  ότι πρόκειται για μια απάντηση της Ηezbollah στην πρόσφατη δολοφονία ενός αξιομάχου στελέχους της από τους ισραηλινούς.
Η  haaretz 28.10.17 αναφέρει ότι την Τετάρτη διέρρευσε ότι ο στρατός του Ισραήλ IDF “εξουδετέρωσε”  τον Munir Ali Naim Shati, πιο γνωστό ως Hajj Hashem, τον επικεφαλή της Hezbollah στο νότιο τομέα στη Συρία.Αυτός ήταν επιφορτισμένος  με την μάχη της Hezbollah στη Ν Συρία και με τις προσπάθειες της οργάνωσης να εγκαθιδρύσει την παρουσία της κοντά στα ισραηλινά σύνορα στα υψίπεδα του  Golan.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις