Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Σε κινεζικά χέρια… μυστικά του μαχητικού F-35 και του ΑΦΝΣ P-8;

Ευαίσθητα δεδομένα για τα αυστραλιανά μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II, για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-8 Poseidon, αλλά και για τα σχέδια υπό ναυπήγηση πολεμικού πλοίου του αυστραλιανού
Ναυτικού, φέρονται να «έβαλαν στο χέρι» χάκερς, με τις υποψίες να στρέφονται στους Κινέζους, εξαιτίας της μεθοδολογίας
διείσδυσης που ακολούθησαν…
Συγκεκριμένα, οι χάκερς χρησιμοποίησαν ένα «εργαλείο» το οποίο αποκαλείται «China Chopper» που φέρονται να το χρησιμοποιούν εκτεταμένα Κινέζοι χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο-στόχο, όπως υποστηρίζουν ειδικοί του χώρου της διαδικτυακής ασφάλειας.
Η διείσδυση έγινε στα συστήματα μη κατονομαζόμενης αεροδιαστημικής εταιρίας με επιστημονικό εργατικό δυναμικό μόλις 50 ατόμων με την υπεύθυνη υπηρεσία των Αυστραλών την ASD (Australian Signals Directorate) να αντιλαμβάνεται τη ζημιά με καθυστέρηση τριών μηνών και αφού είχαν αποσπαστεί 30 gigabyte ευαίσθητων – διαβαθμισμένων πληροφοριών.
Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίου για θέματα διαδικτυακής – και όχι μόνο – ασφάλειας, όπου αποκαλύφθηκε, ότι η εταιρία – υποκατασκευαστής (subcontractor) δεν είχαν καν κάνει τον κόπο να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης από αυτούς που υπήρχαν στην στάνταρ διαμόρφωση του λογισμικού που χρησιμοποιούσαν.
Οι Αυστραλοί υποστηρίζουν ότι τα μυστικά που κλάπηκαν δεν είναι τόσο σημαντικά από στρατιωτικής απόψεως και έχουν περισσότερο «εμπορικό» χαρακτήρα. Άρα συζητάμε για άλλη μια περίπτωση βιομηχανικής κατασκοπείας, η οποία βέβαια… έτσι όμως εξελίχθηκε στην πορεία από όσα ανακάλυψαν οι «απρόσκλητοι επισκέπτες»!
Κι αυτό διότι ο «Alf» που ήταν το ψευδώνυμο του χάκερ το οποίο και «ξεσήκωσε» από χιουμοριστική τηλεοπτική σειρά με ένα εξωγήινο που καταλήγει σε αυστραλιανή οικογένεια η οποία τον κρύβει και τον κάνει μέλος της οικογένειας, με αποτέλεσμα να διαδραματίζονται διάφορα χιουμοριστικά ευτράπελα, «δανείστηκε» ό,τι μπόρεσε να εντοπίσει…
Οι Αυστραλοί αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν συνεχεία διαδικτυακές επιθέσεις (47.000 περιστατικά σε έναν χρόνο που συνιστούν αύξηση 15%) από τη στιγμή που ανέθεσαν το συμβόλαιο κατασκευής των νέων τους υποβρυχίων στη γαλλική Naval Group (η κρατική γαλλική, πρώην DCNS), τα οποία θα ναυπηγηθούν με βάση τα συμβατικής πρόωσης υποβρύχια τύπου Shortfin Barracuda, σε ένα πρόγραμμα συνολικού ύψους 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η χώρα επίσης έχει δεσμευτεί να προμηθευτεί 72 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς τύπου F-35A της αμερικανικής Lockheed Martin έναντι 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις