Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

Kosachev: Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) άξιζε να κερδίσουν το βραβείο του Νόμπελ Ειρήνης

Φωτογραφία: Izvestia / Zurab Javakhadze  Izvestia   Οι νικητές του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης το 2017 θα έπρεπε να ήταν οι VKS,  οι οποίες συνέβαλαν  αποφασιστηκά
 στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία, πιστεύει ο επικεφαλής της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, Κωνσταντίνος Κοσοτσέφ.
Νωρίτερα η ιστοσελίδα iz.ru ανέφερε ότι το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης [1] το 2017 απονεμήθηκε στη Διεθνή Εταιρεία για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Όπλων ICAN.
“Το πραγματικό βραβείο Ειρήνης αξίζει κατά την γνώμη μου  στις Ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις  (VKS)  που συνέβαλαν στην αλλαγή της κατάστασης αντιμετωπίζοντας   την διεθνή τρομοκρατία στην Συρία”  ανέφερε η δήλωση του γερουσιαστή στο  RIA Novosti.
Κατά την άποψή του, η υπηρεσίες  των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων (VKS)  είναι ένα πραγματικό παράδειγμα του αγώνα για την ειρήνη και όχι  ‘ο ρομαντισμός ενός πανέμορφου, μη πυρηνικού μέλλοντος’.
‘Η δομή αυτή επιδιώκει τους μάλλον ουτοπικούς στόχους του’ μηδενισμού των πυρηνικών όπλων ‘- την πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών όπλων στον κόσμο.  Αυτό μπορεί να είναι όμορφο στα λόγια αλλά  δεν είναι πάντα λογικό στην πράξη », σχολίασε ο Κωνσταντίνος Κοσάτσεφ για τις δραστηριότητες του ICAN.
[ Ο επικεφαλής της επιτροπής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας τόνισε ότι τα πυρηνικά όπλα αποτελούν σήμερα τον σημαντικότερο πυλώνα της παγκόσμιας στρατηγικής ισορροπίας και αποτρέπουν τις προσπάθειες πυρηνικού εκβιασμού εκ μέρους των μεμονωμένων χωρών.
‘Ως εκ τούτου, είναι  επομένως  απαραίτητο να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός αυτών των όπλων πέρα από την σημερινή’ πυρηνική λέσχη ‘και όχι να προσπαθήσουμε να αναγκάσουμε τις ηγετικές δυνάμεις να αφοπλιστούν’, ανέφερε ο γερουσιαστής.
Νωρίτερα, ο Γραμματέας Τύπου του  Ρώσου Προέδρου  Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι στο Κρεμλίνο σέβονται [3] την επιλογή του νικητή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης του 2017.
References  Нобелевская премия мира
   ( https://iz.ru/655095/2017-10-06/nobelevskuiu-premiiu-mira-poluchila-organizatciia-ican )  РИА Новости
   ( https://ria.ru/world/20171006/1506341969.html )  с уважением относятся
   ( https://iz.ru/655136/2017-10-06/peskov-v-kremle-uvazhaiut-vybor-laureata-nobelevskoi-premii-mira )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις