Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκάλεσαν πρόβλημα την αγορά των ρωσικών S-400 από την της Τουρκίας

RIA RU Αμυντικο αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-400 Triumph. Φωτογραφία αρχείου
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, 13 Οκτωβρίου – RIA Novosti. Η απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων S-400 από τη Ρωσία είναι ένα πρόβλημα,
δήλωσε την Πέμπτη η Μόνιμη  Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο NATO  Kay Bailey Hutchison.
«Αυτό προκάλεσε συναγερμό στο ΝΑΤΟ, δεδομένου ότι αυτά τα συστήματα είναι ασυμβίβαστα με τα συστήματα που χρησιμοποιεί η συμμαχία», ανέφερε σε συνέντευξή του στην Washington Post [1], η οποία μεταδόθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
Την ίδια στιγμή, η Hutchison τόνισε επανειλημμένα ότι η Τουρκία είναι βασικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών, κα  η Ουάσινγκτον ενδιαφέρεται για  συνεργασία με την Άγκυρα. Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ «δεν θέλουν την Τουρκία να βρίσκεται  πλησιέστερα στη Ρωσία». «Δεν είναι προς το συμφέρον μας, αλλά δεν είναι και προς το συμφέρον της Τουρκίας», πρόσθεσε η  Αμερικανίδα πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Τάγιϊπ Ερντογάν δήλωσε στις 12 Σεπτεμβρίου ότι η Άγκυρα είχε υπογράψει συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά συστημάτων S-400, η προκαταβολή έχει ήδη καταβληθεί. Ο Βλαντιμίρ Κοζίν, επικεφαλής της Ρωσικής Προεδρίας για τη στρατιωτικοτεχνική συνεργασία, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν σύμβαση για την παράδοση του S-400, η  οποία προετοιμάζεται για εκτέλεση. Αργότερα, ο αναπληρωτής επικεφαλής της Γραμματείας της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε ότι η προσφορά συστημάτων S-400 στην Τουρκία θα ξεκινήσει εντός δύο ετών.
Οι   S-400 «Triumph» – είναι  το νεότερο αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων μεγάλης εμβέλειας. Έχει σχεδιαστεί για την καταστροφή αεροσκαφών, cruise  και βαλλιστικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων μέσης εμβέλειας, και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν  και για τους στόχους εδάφους. Το εύρος του S-400 είναι 400 χιλιόμετρα, είναι σε θέση να καταστρέψει στόχους σε υψόμετρο 30 χιλιομέτρων. Το σύστημα S-400 Triumph υιοθετήθηκε από το ρωσικό στρατό το 2007.
References  Washington Post
   ( https://www.washingtonpost.com/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις