Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

18 προβλήματα των ποδιών μας, που μας προειδοποιούν για τη συνολική μας υγεία

Θάλεια Γούτου, αισθητικός – κοσμητολόγος, Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Τα πόδια μας είναι ίσως το σημείο του σώματος που καταπονείται περισσότερο καθώς κουβαλούν όλο μας το βάρος και μας στηρίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της
μέρας. Τι μπορεί όμως να μας πει η υγεία των ποδιών μας για τη συνολική υγεία του οργανισμού;


Κρύα πόδια, ζεστή καρδιά;
Εάν τα πόδια σας είναι διαρκώς κρύα μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής κυκλοφορίας του αίματος. Η κακή κυκλοφορία πολλές φορές σχετίζεται με το κάπνισμα, την υψηλή αρτηριακή πίεση ή τα καρδιακά προβλήματα. Η νευρική βλάβη του μη ελεγχόμενου διαβήτη μπορεί επίσης να προκαλεί κρύα αίσθηση στα πόδια. Άλλα πιθανά αίτια είναι ο υποθυρεοειδισμός και η αναιμία. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ώστε να εντοπίσετε οποιοδήποτε τυχόν υποβόσκον πρόβλημα. 


Πόνος στα πόδια
Όταν αισθάνεστε πόνο στα πόδια σας μετά από μία δύσκολη μέρα πιθανότατα θα ρίξετε το φταίξιμο στα παπούτσια σας. Ωστόσο ο πόνος που δεν προκαλείται από δωδεκάποντα τακούνια ίσως οφείλεται σε ένα κάταγμα καταπόνησης, δηλαδή μία μικρή ρωγμή σε κάποιο κόκαλο. Πιθανά αίτια: η πολύ έντονη άσκηση, τα αθλήματα υψηλών κραδασμών (όπως το μπάσκετ) και το τρέξιμο αποστάσεων. Η εξασθένηση των οστών λόγω οστεοπόρωσης αυξάνει τον κίνδυνο για τέτοιου είδους κακώσεις.
Άσπρα, κόκκινα, μπλε δάχτυλα
Αν πάσχετε από το σύνδρομο Raynard μπορεί να παρατηρήσετε τα δάχτυλά σας να αλλάζουν απόχρωση από φυσιολογική σε άσπρη, μετά σε μπλε , σε κόκκινη και να επανέρχονται πάλι στο φυσιολογικό. Αυτό οφείλεται στο ξαφνικό στένεμα των αρτηριών, μία κατάσταση που ονομάζεται αγγειοσπασμός. Το στρες ή οι αλλαγές στη θερμοκρασία μπορεί να πυροδοτήσουν τους αγγειοσπασμούς αυτούς, που συνήθως δεν οδηγούν σε άλλα προβλήματα υγείας. Το σύνδρομο αυτό μπορεί επίσης να συνδέεται με ρευματοειδή αρθρίτιδα, σύνδρομο Sjögren ή προβλήματα θυρεοειδούς.
Πόνος στη φτέρνα
Η πιο κοινή αιτία για τον πόνο στη φτέρνα είναι η επονομαζόμενη planta faciitis, φλεγμονή του πελματιαίου ιστού. Ο πόνος μπορεί να είναι πιο έντονος όταν ξυπνάτε και ενώ σηκώνεστε ασκείτε πίεση στο οστό της πτέρνας. Άλλα αίτια μπορεί να είναι η αρθρίτιδα, η έντονη άσκηση, τα παπούτσια που δεν εφαρμόζουν καλά και η τενοντίτιδα. Σπανιότερα αίτια περιλαμβάνουν τα οστεόφυτα των οστών στο κάτω μέρος του ποδιού, την ύπαρξη φλεγμονής, κατάγματος ή όγκου στο οστό.
Σύρσιμο των ποδιών
Κάποιες φορές το πρώτο σημάδι ενός προβλήματος είναι η αλλαγή στον τρόπο που περπατάμε – ένα πιο πλατύ βάδισμα ή ένα ελαφρύ σύρσιμο των ποδιών. Το αίτιο μπορεί να είναι η αργή απώλεια της φυσιολογικής αίσθησης στα πόδια που προκαλείται από κάποια περιφερειακή νευρική βλάβη. Περίπου το 30% αυτών των περιπτώσεων συνδέεται με τον διαβήτη. Η νευρική βλάβη μπορεί επίσης να οφείλεται σε κάποια μόλυνση, σε ανεπάρκεια βιταμινών και σε αλκοολισμό. Σε αρκετές περιπτώσεις κανένας δεν γνωρίζει τι προκάλεσε τη βλάβη αυτή.
Πληκτροδακτυλία
 Στην πληκτροδακτυλία το σχήμα των δακτύλων των ποδιών (και συχνά και των χεριών) αλλάζει. Τα νύχια είναι πιο στρογγυλά στην κορυφή και καμπυλώνουν προς τα κάτω. Το πιο συχνό αίτιο της κατάστασης αυτής είναι η πάθηση των πνευμόνων αν και μπορεί να προκαλείται και από καρδιακές παθήσεις, ηπατικές και πεπτικές διαταραχές ή ορισμένες μολύνσεις. Κάποιες φορές η πληκτροδακτυλία εμφανίζεται ενδοοικογενειακά χωρίς να συντρέχει κάποια υποβόσκουσα ασθένεια.
Πρησμένα πόδια
 Συνήθως πρόκειται για μία προσωρινή ενόχληση που προκαλείται από την ορθοστασία ή την ακινησία, όπως σε περιπτώσεις μεγάλων πτήσεων, και κυρίως στις εγκυμονούσες. Αντιθέτως, όταν το πρήξιμο των ποδιών δεν υποχωρεί ίσως είναι σημάδι μία σοβαρής ιατρικής κατάστασης. Το επίμονο πρήξιμο των ποδιών μπορεί να οφείλεται σε κακή κυκλοφορία του αίματος, σε προβλήματα στο λεμφικό σύστημα ή στην ύπαρξη θρόμβου. Άλλοι παράγοντες είναι οι νεφρικές διαταραχές ή η υπολειτουργία του θυρεοειδούς. Αν παρατηρήσετε επίμονο πρήξιμο των ποδιών σας συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Κάψιμο στα πόδια
 Η αίσθηση καψίματος στα πόδια είναι συνηθισμένη στους διαβητικούς με περιφερειακή νευρική βλάβη. Μπορεί επίσης να προκληθεί από ανεπάρκεια Βιταμίνης Β, από το «πόδι του αθλητή», από χρόνιες νεφρικές παθήσεις, από κακή κυκλοφορία στα πόδια (περιφερειακές αρτηριακές παθήσεις) ή από υποθυρεοειδισμό.

Πληγές που δεν επουλώνονται
Τα έλκη στα πόδια που δεν επουλώνονται είναι ένα βασικό προειδοποιητικό σημάδι για την ύπαρξη διαβήτη. Ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει την αίσθηση των ποδιών, την κυκλοφορία και τη φυσιολογική επούλωση των πληγών με αποτέλεσμα ακόμα και μία απλή φουσκάλα να δημιουργεί πρόβλημα. Τα έλκη αυτά επίσης είναι επιρρεπή σε μολύνσεις. Οι διαβητικοί πρέπει να πλένουν και να στεγνώνουν τα πόδια τους και να τα ελέγχουν για τυχόν πληγές καθημερινά. Η αργή επούλωση των πληγών στα πόδια μπορεί επίσης να προκαλείται από κακή κυκλοφορία που οφείλεται σε καταστάσεις όπως οι περιφερειακές αρτηριακές παθήσεις.

Πόνος στο μεγάλο δάκτυλο
Η ουρική αρθρίτιδα είναι η βασική αιτία για τον ξαφνικό πόνο στο μεγάλο δάκτυλο που συνήθως συνοδεύεται από κοκκινίλα και πρήξιμο. Η οστεοαρθρίτιδα είναι επίσης ένας από τους ενόχους για την κατάσταση αυτή. Εάν η άρθρωση είναι άκαμπτη μπορεί να οφείλεται σε δυσκαμψία του μεγάλου δακτύλου (hallux), μία επιπλοκή της αρθρίτιδας κατά την οποία αναπτύσσεται μία επώδυνη άκανθος στο οστό. Αν πρόκειται για αθλητή, πολύ πιθανό ο πόνος να οφείλεται σε διάστρεμμα της 1ης Μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης (turf toe), μία κατάσταση που προκαλείται από βλάβη των συνδέσμων που περιβάλλουν την άρθρωση.

Πόνος στα μικρότερα δάκτυλα
Αν νιώθετε ότι περπατάτε πάνω σε κάτι σκληρό ή ο πόνος σας καίει στο μπροστινό σημείο του πέλματος και αντανακλάται στα δάκτυλα, ίσως πάσχετε από νεύρωμα του Morton, μία πάχυνση του ιστού γύρω από το νεύρο που εντοπίζεται συνήθως ανάμεσα από το τρίτο και το τέταρτο δάκτυλο. Είναι κατά οκτώ με δέκα φορές συχνότερο στις γυναίκες και οφείλεται σε τραυματισμό ή σε υπερβολική πίεση στα δάκτυλα.


Φαγούρα στα πόδια
 Η φαγούρα στα πόδια μπορεί να οφείλεται στο «πόδι του αθλητή», μία μυκητιασική μόλυνση που είναι πολύ συχνή κυρίως στους άνδρες ηλικίας 20-40 ετών. Επίσης μπορεί να οφείλεται σε δερματίτιδα, δηλαδή σε αντίδραση σε κάποιο χημικό ή προϊόν περιποίησης, και να συνοδεύεται από κοκκινίλα ή εμφάνιση ξηρών περιοχών. Εάν το δέρμα στην περιοχή που έχετε φαγούρα, είναι παχύ και μοιάζει να έχει εξανθήματα ίσως πρόκειται για ψωρίαση που οφείλεται σε υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον διαβάστε

Σπασμοί των ποδιών
Ένας ξαφνικός, οξύς πόνος στο πόδι είναι το σήμα κατατεθέν ενός μυϊκού σπασμού ή κράμπας που μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά. Η σωματική καταπόνηση και η μυϊκή κούραση είναι τα πιο κοινά αίτια εμφάνισής του. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν την κακή κυκλοφορία, την αφυδάτωση, καθώς και την ανεπάρκεια διάφορων στοιχείων στο σώμα όπως το Κάλιο, το Μαγνήσιο, το Ασβέστιο ή η Βιταμίνη D. Ρόλο επίσης μπορούν να παίξουν οι ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης ή όταν υπάρχουν διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς. Εάν οι σπασμοί είναι συχνοί ή έντονοι συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης μπορούν να βοηθήσουν στο πρόβλημα της μυϊκής κούρασης.

Σπίλος (ελιά) στην πατούσα
Οι περισσότεροι συγχέουμε τον καρκίνο του δέρματος με την υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία οπότε δεν δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε ασυνήθιστα σημάδια που μπορεί να υπάρχουν στις πατούσες μας. Παρόλαυτα το μελάνωμα, ο πιο επικίνδυνος δερματικός καρκίνος, εμφανίζεται κυρίως σε περιοχές που δεν εκτίθενται στον ήλιο, όπως οι πατούσες. Είναι μάλιστα πολύ σημαντικό να ελέγχουμε τις ελιές που υπάρχουν στις πατούσες καθώς τραυματίζονται εύκολα και είναι ιδιαίτερα επίφοβες στο να παρουσιάσουν πρόβλημα. Το μελάνωμα μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και κάτω από το νύχι, όπου μπορεί να μοιάζει με μαύρο σημαδάκι.
Κίτρινα νύχια
Τα νύχια των ποδιών μπορούν να μας πουν πολλά για την υγεία μας. Μία μυκητιασική μόλυνση συχνά οδηγεί σε πάχυνση και κιτρίνισμα των νυχιών στα πόδια. Τα παχιά, κίτρινα νύχια μπορούν επίσης να είναι σημάδι μίας υποβόσκουσας ασθένειας όπως είναι το λεμφοίδημα (πρήξιμο που σχετίζεται με το λεμφικό σύστημα), οι πνευμονικές παθήσεις ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Κοιλονυχία
Τα νύχια σε αυτή την περίπτωση γίνονται κοίλα με έπαρση στις άκρες τους σαν κουτάλι. Μπορεί να οφείλεται σε τραυματισμό ή στη συχνή έκθεση σε διαλύματα που έχουν ως βάση το πετρέλαιο αλλά συχνά προκαλείται από ανεπάρκεια σιδήρου στον οργανισμό (σιδηροπενική αναιμία).

Άσπρα Νύχια
Κάποιος τραυματισμός στο νύχι ή η ύπαρξη ασθένειας σε κάποιο σημείο του σώματος μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση άσπρων περιοχών στα νύχια. Εάν το νύχι ή μέρος αυτού διαχωριστεί από τη βάση του λόγω κάποιου τραυματισμού, μόλυνσης ή ψωρίασης, το νύχι μπορεί να φαίνεται άσπρο. Αν το νύχι είναι ανέπαφο αλλά το μεγαλύτερο μέρος του είναι άσπρο, μπορεί να είναι ένα σημάδι κάποιας πιο σοβαρής κατάστασης όπως ηπατική ασθένεια, συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια ή διαβήτης. Συζητήστε με τον γιατρό σας για οποιαδήποτε ανησυχία.

Σκασίματα στα νύχια
Σκασίματα ή κοιλώματα στην επιφάνεια των νυχιών προκύπτουν από την αναδιοργάνωση της φυσιολογικής ανάπτυξης του νυχιού. Αυτή η ανωμαλία στην επιφάνεια των νυχιών εμφανίζεται σχεδόν τους μισούς ανθρώπους που πάσχουν από ψωρίαση.
...

Γεια σας, το όνομα μου είναι Σοφία και είμαι από τη Θεσσαλονίκη. Πριν τρία χρόνια ο άντρας μου έγινε θύμα μιας φαινομενικά ακίνδυνης ασθένειας γνωστής ως μύκητες νυχιών!
Πολλοί άνθρωποι μολύνονται από μια λιγότερο σοβαρή μορφή μυκητίασης των νυχιών και δεν το γνωρίζουν καν! Ούτε γνωρίζουν πιθανές συνέπειες. Και με βάση την εμπειρία μας, μπορούμε να πούμε ότι αυτές οι συνέπειες είναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ.
Όλα ξεκίνησαν τόσο αθώα που ούτε καν το πήραμε χαμπάρι!
Η μόλυνση με τους μύκητες μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε. Στρες, κρυολόγημα, χαμηλή άμυνα του οργανισμού. Στην περίπτωση του συζύγου μου συνέβη ακριβώς έτσι. Είχε κρυώσει και μια εβδομάδα αργότερα αρχίσαμε να παρατηρούμε τα πρώτα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:
  • Τα πόδια του άρχιζαν να πρήζονται, ειδικά όταν τα έβαζε στο νερό
  • Το δέρμα του άρχισε να σκάει
  • Τα πόδια του άρχισαν να μυρίζουν
  • Το νύχι στο πόδι του έγινε κίτρινο και το δάχτυλο άρχισε να τον πονάει.
Τα πόδια του άντρα μου μετά την “θεραπεία” με αλοιφές από το φαρμακείο. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ, ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ – ΣΤΟ 95% ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΥΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ!
nyia-antramou.png
Ο άντρας μου δεν έδρασε αμέσως – αλλά σκέφτηκα ήδη τις πιθανές συνέπειες και έχω εφαρμόσει σαλικυλική αλοιφή στα δάχτυλα των ποδιών του.
“Οι γιαγιάδες μας το χρησιμοποιούσαν οπότε μπορεί να δουλέψει!”
Αυτή η “στο περίπου” θεραπεία δεν λειτούργησε στην περίπτωση του οπότε αναγκάστηκε να δει έναν γιατρό. Ο γιατρός αφαίρεσε τελείως την πλάκα των νυχιών.
nyxia-giatros.png
Ένα χρόνο αργότερο το νύχι είχε βγει ολόκληρο κανονικά αλλά η μυκητίαση ήταν χειρότερη!
nyxia-ena-xrono-meta.png
Τα νύχια του έμοιαζαν με μια αηδιαστική μάζα. Μου ερχόταν να ξεράσω οταν τα έβλεπα και αισθανόταν ακόμα χειρότερα. Τα πόδια του ήταν τρομερά δύσοσμα. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ –το μόνο πράγμα που πρότειναν ήταν να αφαιρέσουν το νύχι πάλι και πάλι χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα έχοντας ξοδέψει εκατοντάδες ευρώ σε δήθεν θεραπευτικές αλοιφές και φάρμακα.
Εν τέλη κατέληξα σε ένα πολύ σοβαρό συμπέρασμα – “ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ” – Διαβάστε με προσοχή τη συνέχεια και θα καταλάβετε.
Αυτά τα προϊόντα απλώς κρύβουν τα συμπτώματα ή απλώς “τα καταστέλουν προσωρινά “, αλλά μετά από κάποιο διάστημα η μόλυνση ξαναεμφανίζεται. Θα σας δείξω την αλήθεια για όλα αυτά τα προϊόντα που οι γιατροί έχουν συνταγογραφήσει στον σύζυγό μου. Ξοδέψαμε μία περιουσία σε αυτά τα προϊόντα, αλλά ΔΕΝ ΑΞΙΖΑΝ ΤΙΠΟΤΑ και μάλιστα έκαναν το πρόβλημα μετά από λίγο καιρό ακόμα μεγαλύτερο κάθε φορά
Επιλογή A – συστηματικά φάρμακα
Αυτά τα φάρμακα “καταστρέφουν” τους μύκητες αλλά κανείς δεν θα σας πει πόσο πολύ καταστρέφουν και το συκώτι σας, επίσης! Μάλιστα, μπορείτε να συγκρίνετε αυτά τα φάρμακα με το ποντικοφάρμακο το οποίο είναι δηλητήριο για το σώμα και έχει τα ίδια συστατικά κατά 80% – απλώς χρησιμοποιείται σε μικρότερη δόση.
farmaka-mukites.png
Επιλογή B – σταγόνες και βερνίκια
Νόμιζα ότι αυτός θα ήταν ο μοναδικός τρόπος θεραπείας για τον σύζυγό μου, αλλά είχε ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Όπως φαίνεται, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, δεδομένου ότι αμέσως αφού ένα άτομο αρχίζει να εφαρμόζει ένα αντιμυκητιακό προϊόν στα πόδια του το σώμα υφίσταται τοξική δηλητηρίαση. Μερικοί άνθρωποι είναι απλώς πιο ευαίσθητοι, ενώ άλλοι μπορούν να αντέξουν περισσότερο. To χειρότερο είναι ότι μετά από αρκετές επεμβάσεις και δεκάδες αλοιφές και φάρμακα η μυκητίαση άρχισε να περνάει και μέσα στο δέρμα με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν μέχρι και τα πόδια του!
Έχω διαβάσει άρθρα στο διαδίκτυο και μίλησα με ανθρώπους που μολύνθηκαν από μύκητες. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν την ίδια αντίδραση με τον σύζυγό μου, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ!!! Ενώ χρησιμοποιούσαμε αυτά τα προϊόντα – έπρεπε να πάρει και αντισταμινικά – με εντολές γιατρού και αυτά οδήγησαν σε εισαγωγή στο νοσοκομείο λόγω της δηλητηρίασης! Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, αλλά δεν μας βοήθησαν στην καταπολέμηση του μύκητα. Μας συνέστησαν να δοκιμάσουμε πάλι λαϊκές θεραπείες!
Λαϊκές θεραπείες! Για έναν τύπο που έχει νύχια σαν και αυτά! Και αυτό υποτίθεται ότι είναι η ιατροφαρμακευτική μας περίθλαψη στον 21ο ΑΙΩΝΑ
nyxib.png
Ο σύζυγος μου δεν άντεχε πια τον πόνο οπότε έβγαλε την πλάκα του νυχιού από μόνος του. Η ιστορία μας δεν είναι μοναδική. Έχω παρατηρήσει πολλούς ανθρώπους στο νοσοκομείο με μυκητίαση στα χέρια και τα πόδια! Επιπλέον, αυτοί οι άνθρωποι ήταν άνδρες και γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι.
ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΚΗΤΙΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΥΝΔΥΝΕΨΕΤΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;
namleen body and hair probiotic 2.jpg
Από την αρχή το κατάλαβα ότι εκτός από μένα, κανείς άλλος δεν επρόκειτο να βοηθήσει τον άντρα μου. Επίσης κάθε φορά που κάναμε επισκέψεις σε νοσοκομεία και γιατρούς συνειδητοποίησα ότι όλοι οι ασθενείς είχαν χρόνια προβλήματα και κανένας τους δεν είχε σταθερά θετικά αποτελέσματα. Εκεί άρχισα λοιπόν να ψάχνομαι περισσότερο και πιο έντονα αμφισβητώντας πλέον ανοιχτά τις πελατειακές πρακτικές και πολιτική των γιατρών και των φαρμακευτικών εταιρειών. Εχω διαβάσει πολλές πληροφορίες για τη μυκητίαση και κάποια στιγμή έψαχνα πληροφορίες για όλα τα στάδια της μυκητίασης online και σχετικά με το πώς θεραπεύεται στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ κόσμο και σε χώρες που ξέρουν να σέβονται το άνθρωπο.
Από ότι φαίνεται οι δυτικές χώρες χρησιμοποιούν το ΜΟΝΟ ΑΣΦΑΛΕΣ αντιμυκητιασικό προϊόν – που είναι η ίδια η φύση!
Πως γίνετε αυτό; – Για δείτε!!!
H λύση είναι πολύ απλή και λέγετε προβιοτικά τελικά. Mε πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια αλλά κι απογοήτευση συνειδητοποίησα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν προβιοτικά προϊόντα σωματικής υγιεινής παρά μόνο προβιοτικά τρόφιμα που εξασφαλίζουν την εντερική μικροχλωρίδα.
Ψάχνοντας αρκετά στο διαδίκτυο βρήκα μόνο ένα προϊόν σωματικής υγιεινής με προβιοτικά που πωλείται στην Ελλάδα και εφόσον δεν είχα να χάσω τίποτα και βλέποντας όλο τον δυτικό κόσμο να τα χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του είπα να το δοκιμάσω!
Το απίστευτο είναι ότι μέσα σε 4 βδομάδες λύθηκε ένα πρόβλημα που γινόταν όλο και χειρότερο κάθε μέρα και μας ταλαιπωρούσε εδώ και 3 χρόνια. Επίσης ο σύζυγός μου είχε και μία λεύκη αλλά και έντονη πιτυρίδα. Το εντυπωσιακό εδώ είναι ότι τα προβιοτικά έλυσαν όλα τα δερματικά μας προβλήματα σε απίστευτα γρήγορο χρόνο!
Δείτε πως ήταν και πως είναι πλέον τα πόδια μετά την χρήση του μοναδικού Προβιοτικού Gel ου βρήκα να πωλείται στην Ελλάδα
nyxi-prin-meta.png
Δείτε εδώ τι κάνουν τα προβιοτικά και τι είναι για να ξέρετε γιατί δεν τα πουλάν στην Ελλάδα και δεν τα προωθούν!
Οι μικροοργανισμοί παρά το μέγεθος τους είναι πολύ έξυπνοι. Ξέρουν τέλεια πώς να εργαστούν μαζί για να επιβιώσουν. Τα πρώτα ίχνη μικροοργανισμών πάνω στη Γή έχουν ηλικία 3 δισεκατομμύρια έτη , έτσι έχουν πού περισσότερη εμπειρία από την ανθρωπότητα . Όπου και αν υπάρχουν (χώμα, αέρας, νερό, ζώα, φυτά ,ανθρωπο), οι μικροοργανισμοί οργανώνονται σε κοινότητες: γνωστές ως μικροβιακή κοινότητα ή μικροχλωρίδα. Τέτοιες κοινότητες μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές και πολύ περίπλοκες. Κάθε τύπος μικροοργανισμών έχει τον ρόλο του και συμβάλλει στην κοινότητα. Συνολικά, έχουν μόνο ένα στόχο: την επιβίωση όλων όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν μια τέτοια μικροβιακή κοινότητα ή μικροχλωρίδα είναι σε μια στερεή επιφάνεια (υλικό, δόντια, δέρμα, φύλλα), ονομάζεται βιοφίλμ. Ένα βιοφίλμ αποτελείται από πολλούς διαφορετικούς τύπους μικροοργανισμών και διάφορες ουσίες που παράγουν. Οι ουσίες αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τρόφιμα ή ως προστασία από εξωτερικές επιδράσεις. Έτσι οι μικροοργανισμοί στέκονται σε αυτό το προστατευτικό στρώμα και ζουν μαζί. Δυστυχώς, το βιοφίλμ έχει συχνά αρνητικές επιπτώσεις στους ανθρώπους. Δημιουργεί ρύπανση (και κατ΄έπέκταση δερματολογικά προβλήματα όταν είναι στο δέρμα) αποτελεί πηγή οσμής, οχλήσεων και καταφύγιο για πολλά μικρόβια ή παθογόνα. Τι χρειάζεται μια μικροβιακή κοινότητα για να επιβιώσει;
Όπως κάθε ζωντανό πλάσμα, ένας μικροοργανισμός δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς φαγητό. Η διατροφή μπορεί να είναι πολύ διαφορετική και είναι επίσης μικροσκοπική. Σημαντικές πηγές τροφίμων είναι τα σάκχαρα, τα λίπη και οι πρωτεΐνες, αλλά και ειδικά πράγματα όπως τα ούρα ή ο ιδρώτας. Όλοι οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλη τη διατροφή, γι ‘αυτό και εργάζονται στο βιοφίλμ για να ανταλλάξουν μαζί τα θρεπτικά συστατικά. Επίσης χωρίς νερό κανένας μικροοργανισμός δεν μπορεί να επιβιώσει. Οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν πραγματικά να πίνουν, απορροφούν την υγρασία από το περιβάλλον. Παρόμοια με το σφουγγάρι που είναι απορροφητικό. Εάν δεν υπάρχει αρκετή υγρασία, η δραστηριότητά τους θα μειωθεί γρήγορα. Όπως και με τα ζώα ή τους ανθρώπους, ένας μικροοργανισμός μπορεί να ζήσει πολύ περισσότερο χωρίς τροφή παρά χωρίς υγρασία. Η υγρασία είναι πολύ σημαντική για την επιβίωσή τους. Για να επιβιώσουν, το περιβάλλον πρέπει επίσης να είναι ευνοϊκό. Μέσω του βιοφίλμ, οι μικροοργανισμοί προστατεύονται από τις διακυμάνσεις στο περιβάλλον, όπως η θερμοκρασία, το pH και η υγρασία
Η μικροβιακή κοινότητα, η μικροχλωρίδα και το βιοφίλμ είναι ζωντανές οντότητες, με συνεχείς αλλαγές ανάλογα με τις συνθήκες (υγρασία, ισχύ, θερμοκρασία). Παρά τις αλλαγές αυτές, ο στόχος της μικροβιακής κοινότητας είναι να συνεχίσει να υπάρχει και να παραμείνει ζωντανός όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι μικροοργανισμοί μπορούν να το κάνουν με την προσαρμογή στις συνθήκες και με την επικοινωνία (που ονομάζεται αίσθηση απαρτίας) μεταξύ τους. Ένα παράδειγμα: Ας υποθέσουμε ότι κάποιος έχει μια επιφάνεια που παρέχει επαρκή διατροφή, υγρασία και χώρο με μια μικροβιακή κοινότητα μέχρι 100 μικροοργανισμών. Οι παρόντες μικροοργανισμοί αλληλεπιδρούν μεταξύ τους για να εξασφαλίσουν ότι δεν υπερβαίνουν αυτό το όριο, κατά προτίμηση παραμένοντας λίγο κάτω από το όριο για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα έχουν ξαφνικό πρόβλημα. Δεδομένου ότι οι μικροοργανισμοί έχουν μέση διάρκεια ζωής λίγων ημερών, θα υπάρξει μια διαδικασία συνεχούς θανάτωσης και ανάπτυξης από μικροοργανισμούς και η συνολική μικροβιακή κοινότητα παραμένει περίπου σταθερή. Χωρίς ανθρώπινη επιρροή, υπάρχει ένα μικροβιακό οικοσύστημα ή φυσική ισορροπία μικροχλωρίδας.
Επειδή η ανίχνευση μικροοργανισμών συνδέθηκε κυρίως με ασθένειες, η ανθρωπότητα είχε την ιδέα ότι όλοι οι μικροοργανισμοί είναι επικίνδυνοι. Εκτός από την αναζήτηση πόρων για την καταπολέμηση των ασθενειών (αντιβιοτικά), δόθηκε μεγαλύτερη προσοχή στην υγιεινή και το περιβάλλον μας. Επομένως, τα προϊόντα σχεδιάστηκαν για τον καθαρισμό και την απολύμανση. Υπάρχει μια σημαντική διαφορά μεταξύ του καθαρισμού και της απολύμανσης, καθώς και μεταξύ των επιφανειών και του σώματός μας. Η απομάκρυνση της βρωμιάς σε επιφάνεια (υλικό ή δέρμα). Αυτό γίνεται με σαπούνια (ή απορρυπαντικά). Η χρήση απορρυπαντικών και απολυμαντικών όπως και προϊόντα για την επιδερμίδα (σαπούνια λοσιον καθαρισμου ή σαμπουαν , αφρολουτρα και άλλα) αρχικά φάνηκε να λειτουργεί καλά . Ωστόσο, λόγω του μεγάλου χρόνου τους στη γη, οι μικροοργανισμοί μάθαιναν γρήγορα να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Πάνω από αρκετές δεκαετίες μετά την εισαγωγή απολυμαντικών και χημικών , οι μικροοργανισμοί βρήκαν τρόπους για να παρακάμψουν αυτήν την απειλή, την οποία σήμερα ονομάζουμε αντίσταση. Αυτό σημαίνει ότι οι μικροοργανισμοί γίνονται όλο και περισσότερο ενήμεροι για το πώς να επιβιώσουν από μια επίθεση απολυμαντικών. Συνεπώς, μειώνεται η αποτελεσματικότητα των απολυμαντικών. Επίσης, όσον αφορά τον καθαρισμό, υπάρχει ένα αυξανόμενο πρόβλημα. Ένας από τους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν οι μικροοργανισμοί για να αμυνθούν εναντίον αυτών των χημικών επιθέσεων είναι μέσω του σχηματισμού ολοένα και πιο επίμονων βιοφίλμ. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι καθαριστικοί παράγοντες (σαπούνια, απορρυπαντικά. κρέμες ) δεν είναι πλέον σε θέση να αφαιρέσουν τη βρωμιά στις επιφάνειες, επειδή η βρωμιά συχνά παγιδεύεται σε βιολογικές ταινίες που είναι σχεδόν αδιαπέραστες σε σαπούνια.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ
Το σημαντικότερο πλεονέκτημα των προβιοτικών κατέστη σαφές από τις παραπάνω εξηγήσεις, δηλαδή την εγκατάσταση υγιούς μικροχλωρίδας που παραμένει υγιής όσο εφαρμόζεται το προβιοτικό .
Τα επιβλαβή μικρόβια δεν είναι ανθεκτικά στα προβιοτικά; Όχι, οι μικροοργανισμοί δεν μπορούν να καταστούν ανθεκτικοί σε άλλους μικροοργανισμούς, μόνο σε χημικές ουσίες που τους απειλούν. Δεν υπάρχουν χημικές ουσίες βιοκτόνου στα προβιοτικό , επομένως δεν υπάρχει αντίσταση.

Από εδώ μπορείτε να παραγγείλετε το προβιοτικό Gel της Namleen το οποίο δεν έχει κόστος μεταφορικών και πληρώνετε αντικαταβολή όταν φτάσει στην πόρτα σας χωρίς κανένα επιπλέον κόστος - Διαβάστε τι δυνατότητες που έχει και θ καταλάβετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις