Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ (ΕΓΓΡΑΦΑ): L'état, C'est Moi…! Η επιστολή του υπόδικου προέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Γεωργίου Ρούσκα, στους συμβολαιογράφους όλης της χώρας!

L'état, C'est Moi…!
Τζούλια Λιακοπούλου
Η επιστολή του υπόδικου προέδρου του Συμβολαιογραφικού
Συλλόγου, Γεωργίου Ρούσκα, στους συμβολαιογράφους όλης της χώρας!

Ο διάβολος καλύπτει με την μπέρτα του και ξαφνικά… κάνει ένα μπραφ και πετάει όσους κουβάλαγε… κύριε Ρούσκα! Από τη λαϊκή σοφία του λαού μας!!!


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Συνάδελφοι,
Πληροφορηθήκαμε  όλοι μας μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος την ανάληψη πρωτοβουλίας των συναδέλφων Προέδρων  των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Κέρκυρας και Λάρισας να καταθέσουν  σύμφωνα με το ηλεκτρονικό τους μήνυμα "τα πρόσφατα και όχι τόσο πρόσφατα συμβαίνοντα στην ελληνική συμβολαιογραφία" προσκαλώντας ταυτόχρονα συναδέλφους σε συνάντηση αρχικά στη Λάρισα και τελικά  στην Αθήνα σε ώρα και σε τόπο που θα τους ανακοινώσουν.
Σημειώνεται δε  ότι το σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα των συναδέλφων προέδρων έχει ως αποδέκτες κυρίως συναδέλφους μέλη του  Συλλόγου του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ..
Φυσικά έκαστος ημών δύναται να ενεργεί οτιδήποτε νομίζει  και θεωρεί ότι θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς και τους στόχους του. Ειδικά όμως οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των ελλήνων συμβολαιογράφων και ειδικότερα οι πρόεδροι, οι οποίοι συμμετέχουν στο ανώτατο όργανο της ελληνικής συμβολαιογραφίας, δηλαδή τη Σ.Ε.Σ.Σ.Ε. υποχρεούνται όταν έχουν κάτι να πουν και να προτείνουν να ζητούν τη σύγκληση του θεσμικού οργάνου τους.
Εκεί θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και  θα επιχειρηματολογήσουν.
Στη συντονιστική επιτροπή θα ληφθούν οι αποφάσεις και θα φανεί η επάρκεια ή η ανεπάρκεια όλων μας.
Πολύ περισσότερο "οι εκλεγμένοι"  οφείλουν να υπερασπίζονται πρωταρχικά και απόλυτα τη θεσμική τους ιδιότητα ενθυμούμενοι ότι εκπροσωπούν σε κάθε περίπτωση τους συλλόγους τους και μόνο και δεν έχουν καμιά συμμετοχή και ανάμειξη σε εκλογικές αντιπαραθέσεις και  παιχνίδια μελών άλλων συλλόγων και ειδικότερα του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.
Επειδή οι καιροί και για την ελληνική συμβολαιογραφία είναι πολύ δύσκολοι. 
Επειδή "οι εκλεγμένοι" είμαστε υποχρεωμένοι να προτείνουμε, να συμμετέχουμε και προπάντων να υπερασπιζόμαστε και να τιμούμε τη θεσμική μας ιδιότητά σεβόμενοι τα όργανα και τις διαδικασίες που ορίζει ο κώδικάς μας.
Επειδή οι προτάσεις και οι θέσεις μας, όταν έχουμε, είναι αναγκαίο να συζητούνται στα θεσμικά μας όργανα υπερασπιζόμενοι άπαντες τον άμισθο δημόσιο λειτουργό και όχι τον ελεύθερο επαγγελματία, ή μεσίτη, ή υποψήφιο πολιτευτή στις επόμενες ή μεθεπόμενες εθνικές, νομαρχιακές ή δημοτικές εκλογές.
Οφείλουμε εμείς "οι εκλεγμένοι" να συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις της Σ.Ε.Σ.Σ.Ε και όχι δυστυχώς να απουσιάζουμε στις επτά από τις 10 συνεδριάσεις αυτής το έτος 2017 προφασιζόμενοι εμείς "οι εκλεγμένοι" πρόεδροι ότι έχουμε συμβόλαιο, μας έτυχαν έκτακτα περιστατικά, άφιξη πελατών μας από το εξωτερικό, ταξίδια στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό ή αθλητικές δραστηριότητες.
Οφείλουμε εμείς "οι εκλεγμένοι" να θυμούμαστε ότι υποχρέωσή μας  είναι η εκπροσώπηση και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολλών συναδέλφων και όχι η εξυπηρέτηση των  προσωπικών μας επιδιώξεων και των αναγκών  των πελατών μας.
Αλήθεια αγαπητοί συνάδελφοι κύριοι πρόεδροι των συμβολαιογραφικών Συλλόγων Κέρκυρας και Λάρισας
1) Για την επίθεση στα γραφεία του Συλλόγου της Αθήνας οι άλλοι πρόεδροι μέλη της συντονιστικής εξέδωσαν κάποια ανακοίνωση ή ψήφισμα. Εσείς που ανησυχείτε δε βρήκατε χρόνο να γράψετε ούτε δύο γραμμές; 
2) Οι μηνύσεις εναντίον πολιτειακών παραγόντων, υπουργών κ.λπ., όπως και οι προσφυγές στο ΣτΕ για νομοθετήματα ή υπουργικές αποφάσεις τις οποίες είχατε ανακοινώσει ότι θα υποβάλλετε στην τελευταία συνεδρίαση της Σ.Ε.Σ.Σ.Ε. για τη σωτηρία και την αξιοπρέπεια τουλάχιστον της ελληνικής συμβολαιογραφίας πότε θα τις καταθέσετε;
Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις