Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Συγκέντρωση μ’ επιτυχία κατά των πλειστηριασμών!!!


Συγκέντρωση μ’ επιτυχία κατά των πλειστηριασμών!!!

Ολοκληρώθηκαν εχθές το μεσημέρι, με επιτυχία η συγκέντρωση και πορεία κατά των πλειστηριασμών στο κέντρο της Αθήνας!


Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή στέγη! Μαζική η σημερινή κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών
Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο (4/11) το μεσημέρι η κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκών περιουσιών, με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στα συνθήματα της πορείας, όταν αυτή περνούσε από το εμπορικό κέντρο επί της οδού Αθηνάς, Αιόλου και Ερμού.


Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μπλοκ της Επιτροπής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής, τοπικών κινήσεων από συνοικίες της Αθήνας, του Πειραιά και επαρχιακών πόλεων, αλλά και της Λαϊκής Ενότητας, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ και άλλων αριστερών συλλογικοτήτων.
Κυριάρχησαν τα συνθήματα, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Τσίπρα, τραπεζίτες ακούστε το καλά, οι πλειστηριασμοί σας θα μείνουν στα χαρτιά», «δεν σας θέλει ο λαός, τα μνημόνια κι εμπρός!» κ.ά.
Οι συγκεντρωμένοι εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Συντάγματος και πραγματοποιούν απεργία πείνας με αίτημα να τους επιτραπεί η αναχώρηση για Γερμανία, με στόχο την επανένωση με τις οικογένειες τους, που διαβιούν εκεί.
Μετά τη λήξη της κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική Συνέλευση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις