Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Εξωγήινη ζωή; Βακτήρια «που δεν υπήρχαν εκεί» βρέθηκαν στο διαστημικό σταθμό του ISS, λέει ο ρώσος κοσμοναύτης.

Τα ζωντανά βακτήρια βρέθηκαν στην επιφάνεια του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) και ενδέχεται να έχουν εξωγήινη προέλευση, δήλωσε ο Ρώσος κοσμοναύτης,  Αντώνης Σκαπλερόφ. Οι μικροοργανισμοί θα μελετηθούν περαιτέρω στη Γη.

Ο Shkaplerov, ένας μηχανικός πτήσης αποστολής στο ISS, ο οποίος θα πραγματοποιήσει το τρίτο του ταξίδι στο ISS τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του πληρώματος Expedition 54, δήλωσε ότι οι επιστήμονες βρήκαν ζωντανά βακτηρίδια ενώ έπαιρναν δείγματα από την επιφάνεια του σταθμού. Μιλώντας στο TASS, είπε ότι οι μικροοργανισμοί μπορεί να προέρχονταν από τον εξωτερικό χώρο.
«Τα βακτηρίδια που δεν υπήρχαν εκεί κατά τη διάρκεια της εκκίνησης του δομοστοιχείου ISS εντοπίστηκαν στα επιχρίσματα «, δήλωσε ο Shkaplerov. «Έτσι πέταξαν από κάπου στο διάστημα και εγκαταστάθηκαν στο εξωτερικό κύτος». Ο κοσμοναύτης πρόσθεσε ότι τα δείγματα μελετώνται επί του παρόντος και φαίνεται να είναι ασφαλή.
Ο Shkaplerov είπε ότι ορισμένοι μικροοργανισμοί από τη Γη επιβίωσαν επίσης σε κενό και διαφορές θερμοκρασίας από -150C ως 150C.
Αυτά τα βακτήρια εισήλθαν κατά λάθος στο διάστημα κατά τη διάρκεια των πειραμάτων «Test» και «Biorisk»,και έχουν μείνει εδώ και αρκετά χρόνια για να καθορίσουν πώς επηρεάζεται το υλικό από τις συνθήκες στο διάστημα.
Ωστόσο, τα ίχνη βακτηρίων που προέρχονται από τη Γη – από τη Μαδαγασκάρη – και το πλαγκτόν από τη θάλασσα του Μπάρεντς βρέθηκαν νωρίτερα κατά τη διάρκεια ενός πειράματος «Δοκιμής» τον Μάιο. Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι έφτασαν εκεί εξαιτίας του φαινομένου της ανόδου της ιονόσφαιρας, στο οποίο οι ουσίες από την επιφάνεια του πλανήτη μας ανεβαίνουν στην ανώτερη ατμοσφαιρική στρώση. Μετά την ανακάλυψη, ο ρωσικός διαστημικός οργανισμός Roscosmos μαζί με άλλους επιστήμονες πρότειναν να αυξηθούν τα ανώτερα όρια της βιόσφαιρας σε 400 χιλιόμετρα από το σημερινό υψόμετρο 20 χιλιομέτρων.
rt.com
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις