Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Ας φωνάξουν την PESCO να διώξει τα τουρκικά αεροπλάνα…

Κωστάκης Αντωνίου
Οι ηγέτες της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν αναγνωρίσει
το ψευδοκράτος και ετοιμάζονται να το καταστήσουν νόμιμο
κράτος με τη λύση που διαπραγματεύονται

Τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα αλωνίζουν εδώ και δύο μέρες τους κυπριακούς ουρανούς, η εκλιπούσα
Κυπριακή Δημοκρατία ανίσχυρη παρακολουθεί, ο Πάνος Καμμένος δεν κρίνει πως πρέπει να αποστείλει ξανά τα ελληνικά πολεμικά, και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης βλέπει, αλλά δεν κατανοεί πόσο ανίσχυρη είναι αφενός η Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και πως εδώ κάνει κουμάντο η Τουρκία. Μας εκπλήττει το γεγονός ότι δεν προβαίνει σε έκκληση προς τους φίλους Αμερικανούς, τα εδώ ευρισκόμενα στο Ακρωτήρι βρετανικά καταδιωκτικά να ανυψωθούν, ούτε στέλλει μήνυμα στον Πούτιν να στείλει τα «Μιγκ» να μας προστατεύσουν. Και, φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται για την περιβόητη PESCO, η οποία, όπως μας δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ο Πρόεδρος, «αναλαμβάνει ως ασπίδα προστασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από έξωθεν επεμβάσεις» (!).
Στα κατεχόμενα, Τουρκοκύπριοι και έποικοι, Αττίλες και «τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας», «προοδευτικοί» και «ακροδεξιοί’, όλο το έθνος των Τούρκων, ενωμένο, γιορτάζει την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, το οποίο εδώ και 35 χρόνια, οι ηγέτες μας, αντί να εργάζονται για την εκθεμελίωση του, δουλεύουν για τη νομιμοποίηση του.
Δακρύβρεκτες ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Αυτοί βασικά που έδωσαν χρόνο, ευκαιρίες και επιχειρήματα για την αναγνώριση και ισχυροποίηση του ψευδοκράτους, ώστε να νομιμοποιηθεί αύριο, με τη λύση που επέλεξαν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν κατανοεί γιατί η Τουρκία πραγματοποίησε εισβολή, γιατί τουρκοποίησε τη βόρεια Κύπρο, γιατί έφερε εποίκους και γιατί ανακήρυξε το ψευδοκράτος. Και επενδύει ελπίδες στην επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα για την επανάληψη του διαλόγου, ο οποίος ακριβώς θα φέρει λύση που θα νομιμοποιεί το ψευδοκράτος, θα το καθιστά «συνιστών κράτος» και ισότιμο συνεταίρο, θα αποδέχεται όλους τους παράνομους θεσμούς και υπηρεσίες του και θα του προσφέρει έδαφος αμιγώς τουρκικό. Οποία πολιτική τυφλότητα!
Οι ηγέτες μας, αντί να εργασθούν για την κατάλυση του ψευδοκράτους, όπως προβλέπουν και τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, εργάστηκαν άοκνα για τη θεμελίωσή του. Αποδέχθηκαν διζωνική, διεξάγουν διάλογο με τον παράνομο ηγέτη, τον οποίο περιφέρουν ως «συμπρόεδρο» στην Κύπρο και στο εξωτερικό, αποδέχονται να του απονεμηθούν από τα Ηνωμένα Έθνη τιμές αρχηγού κράτους (κόκκινο χαλί και τιμητικό απόσπασμα), δηλώνουν πως έχουν κοινά οράματα μαζί του, δέχονται να απεμπολήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία σε διεθνείς διασκέψεις και να λάβουν τον τίτλο «Αυτού Εξοχότης», τον ίδιο που απονέμεται και στον κατοχικό ηγέτη. Έχουν εμπορικές σχέσεις με το έκτρωμα, κτίζουν κτήρια με υλικά τα οποία έρχονται από την κατακρεούργηση του Πενταδακτύλου, και ενώ σε όλον τον κόσμο οι αποσχισθέντες ηγέτες συλλαμβάνονται από το νόμιμο κράτος, αυτοί τους συναντούν στα «προεδρικά» για να τους προσφέρουν εκδουλεύσεις διαγραφής ιστορικών γεγονότων του κυπριακού Ελληνισμού.
Τι περισσότερο από αναγνώριση του ψευδοκράτους συνιστούν όλες αυτές οι ενέργειες των ηγετών μας; Η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι η μόνη χώρα μαζί με την Τουρκία, η οποία αναγνωρίζει εμπράκτως το ψευδοκράτος. Τι απομένει; Η ανακοίνωση της αναγνώρισης; Αλλά αυτή έρχεται με τη λύση που θέλουν να δώσουν ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ.
Ας αφήσουν λοιπόν τις ψευδοκαταδίκες ο Πρόεδρος και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ. Το ψευδοκράτος έχει περαιτέρω θεμελιωθεί με τις δικές τους πολιτικές. Δεν υπάρχει προοπτική διάλυσής του. Αντίθετα, υπάρχει άμεση προοπτική νομιμοποίησής του και ανάδειξής του ως ισχυρού συγκυβερνήτη της χώρας, με την επερχόμενη λύση.
Κατάλαβε ο λαός; Αυτός κοιμάται μακαρίως και τρέφεται με αυταπάτες των ηγετών του πως θα σωθεί από την PESCOT και την ευρωπαϊκή άμυνα.
Η εφιαλτική πραγματικότητα είναι μία: Η Τουρκία είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Και θα καταστεί ο μόνος παίκτης στην Κύπρο, αν συνεχιστούν οι ίδιες καταστροφικές πολιτικές.
Πηγή : sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις