Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

WSJ: Η Καταγραφή της συγκομιδής σίτου στη Ρωσία απειλεί τους αγρότες των ΗΠΑ

© RIA Novosti / Igor Zarembo Η παρουσίαση των γεωργικών μηχανημάτων στις γεωργικές εκτάσεις του φεστιβάλ της ημέρας της Βαλτικής 2017. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 12 Νοεμβρίου – RIA Novosti. Οι Αμερικανοί αγρότες που ασχολούνται με την
καλλιέργεια σιταριού χάνουν τον «παλαιό αντίπαλο» – τη Ρωσία, σύμφωνα με The Wall Street Journal [1].
«Ογδόντα τρία εκατομμύρια τόνους σιταριού, οι οποίοι όπως  προβλέπεται πρέπει να συλλεχθούν από την  η Ρωσία για αυτή τη σεζόν, θα εξασφαλίσει  τη θέση της χώρας ως αναδυόμενη γεωργική υπερδύναμη, η οποία αύξησε την πίεση στους αγρότες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου  συγκεντρώθηκαν το 2017 λιγότερα στρέμματα σιτάρι, παρά ποτέ», – γράφει η εφημερίδα.

Στο πλαίσιο της τιμής των καλλιεργειών ρεκόρ της Ρωσίας ανά μπούσελ (περίπου 27,22 κιλά -. .. Ed) στο Εμπορικό επιμελητήριο του Σικάγο αυτή την εβδομάδα έπεσε στο 4,19 δολάρια, ή περίπου 25% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, όταν η Ρωσία μόλις άρχισε τη συγκομιδή.
Σύμφωνα με την  WSJ, η Ρωσία ήταν σε θέση να γίνει ο κύριος εξαγωγέας του σιταριού στον κόσμο λόγω επενδύσεων και ενός εξασθενημένου ρουβλίου.
Η ομάδα εμπορικών συναλλαγών  των ΗΠΑ  “Σιτάρι Associates” ανακοίνωσε το κλείσιμο των γραφείων της τον Δεκέμβριο  στην Αίγυπτο, τον  μεγαλύτερο  εισαγωγέα  σιταριού στον κόσμο.
«Δεν μπορούμε απλά να ανταγωνιστούμε τη Ρωσία στο θέμα τιμών  στις αγορές αυτές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένωσης Steve Mercer.
Η απόδοση του Αμερικανικού σίτου φέτος επηρεάστηκε από την ξηρασία και τις αργές χιονοθύελλες. Η Ρωσία, αντίθετα, αύξησε το σιτάρι υπό ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Κατά την τελευταία πενταετία, η παραγωγικότητά της έχει αυξηθεί κατά 70%.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, φέτος, το σιτάρι των ΗΠΑ θα αντιπροσωπεύει το 15% των παγκόσμιων εξαγωγών. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσώπευαν το 50%. Επιπλέον, σύμφωνα με τις προβλέψεις των πρακτορείων, αυτή τη σεζόν, οι Αμερικανικές εκμεταλλεύσεις θα παράγουν το μισό σιτάρι από αυτό που θα παράγουν στην Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις