Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Ανησυχία στην κυβέρνηση για τα «ιερά» κηρύγματα των εορτών

Του Άγγελου Ρούσσου
Από την στιγμή που απασφάλισε και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος “καρφώνοντας” την κυβέρνηση για το ζήτημα της ευθανασίας το σύνθημα δόθηκε…

Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι εκ των Ιεραρχών δεν χάνουν ευκαιρία να ξιφουλκούν με κάθε αφορμή κατά της κυβέρνησης παρά τις καλές σχέσεις Αρχιεπισκοπής-Μαξίμου.
Επίσης η Εκκλησία ειδικά αυτές τις γιορτινές μέρες δήλωσε ακόμη μια φορά παρούσα με το φιλανθρωπικό της έργο μοιράζοντας χιλιάδες σακούλες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ενώ στην κυβέρνηση ακόμη τρώγονται με τα ρούχα τους για το κοινωνικό μέρισμα απογοητέυοντας και εξοργίζοντας για πολλοστή φορά την κοινωνία
Όπως και να έχει πλέον ένας μοίχειος φόβος έχει καταλάβει το επιτελείο του πρωθυπουργού σχετικά με την επερχόμενη περίοδο των εορτών. Στο Μαξίμου λοιπόν ανησυχούν πως πολλοί Ιεράρχες θα βρουν την ευκαιρία στα κηρύγματά τους μετά τη Θεία Λειτουργία για να ξεσπαθώσουν κατά της κυβέρνησης δημιουργώντας αρνητικό κλίμα. Επίσης από την άλλη εβδομάδα αναμένεται να πέσουν οι πρώτες…..«μπαλωθιές» με τις αναφορές στα Χριστουγεννιάτικα μηνύματά τους.
Οι κυβερνώντες προβληματίζονται μήπως από άμβωνος η μαχόμενη και όχι η διοικούσα Εκκλησία ξεκινήσει τον ανένδοτο κατά της κυβέρνησης. Κι αυτό κοστίζει… Και σε επίπεδο εντυπώσεων αλλά και ουσίας. Άλλωστε η άρνηση του υπουργού Σκουρλέτη να ασπαστεί το Ευαγγέλιο ήδη έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και τα σχόλια κάθε άλλο παρά θετικά είναι για τους άθεους εξουσιαστές.
Άλλωστε οι σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης έχουν ήδη διαρραγεί εδώ και καιρό με αφορμή μια σειρά θεμάτων με κορωνίδα τα νέα Θρησκευτικά.
Επομένως αυτό που σκέφτονται στο Μαξίμου είναι μήπως αυτές τις Άγιες μέρες που ο κόσμος συρρέει στις εκκλησιές για να εορτάσει τη γέννηση του Θεανθρώπου ακούσει κηρύγματα πολιτκού περιεχομένου, τα οποία θα επηρεάσουν την ούτως ή άλλως αρνητική κρίση του.
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις