Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί τα Χριστούγεννα αυξάνεται το ενδιαφέρον για σεξ - Τι δείχνει επιστημονική έρευνα

Αυξημένη είναι σε ολόκληρο τον κόσμο η όρεξη για σεξ την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται παραδοσιακά αυξημένος
και ο αριθμός των γεννήσεων παιδιών μετά από εννέα μήνες, δηλαδή κάθε Σεπτέμβριο.

Αυτό αποκαλύπτει μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη, που ανέλυσε δεδομένα από 130 χώρες, τα οποία αφορούσαν στις σχετικές με το σεξ αναζητήσεις στο Google από το 2004 έως το 2014, καθώς επίσης και το 10% όλων των αναρτήσεων στο Twitter μεταξύ 2010-2014.


Η ανάλυση δείχνει ότι η επιθυμία για σεξ αυξάνεται σημαντικά στη διάρκεια των γιορτών, είτε πρόκειται για χριστιανικές, είτε για μουσουλμανικές ή άλλες χώρες τόσο του βορείου όσο και του νοτίου ημισφαιρίου. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Λουίς Ρότσα της Σχολής Πληροφορικής και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Scientific Reports.

«Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν την άνευ προηγουμένου δυνατότητα να αναλυθούν η συλλογική διάθεση και συμπεριφορά των ανθρώπων σε μαζική κλίμακα. Η μελέτη μας είναι η πρώτη πλανητικού επιπέδου ματιά στην ανθρώπινη αναπαραγωγή και πώς αυτή σχετίζεται με τη διάθεση των ανθρώπων και το ενδιαφέρον τους για σεξ», δήλωσε ο Ρότσα.

Η ανάλυση του περιεχομένου των μηνυμάτων στο Twitter με ειδικό λογισμικό ανάλυσης συναισθημάτων αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι απανταχού της Γης νιώθουν πιο χαρούμενοι, ασφαλείς και ήρεμοι στη διάρκεια των γιορτών, πράγμα που έχει θετικό αντίκτυπο στο σεξ και τελικά στις…γεννήσεις.

Η έρευνα δείχνει ότι στις χριστιανικές κοινωνίες η περίοδος Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς δημιουργεί σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον για σεξ από ό,τι το Πάσχα. Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι άνθρωποι νιώθουν πιο οικογενειακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις