Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

AKOMA ENAΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ! “Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από ένα όνομα”! Εμφανίστηκε και ο τέως…

Εμφανίστηκε και ο τέως με δήλωσή του για τα Σκόπια και μάλιστα δήλωση που μάλλον δεν αναμενόταν.
Σύμφωνα με την Καθημερινή που δημοσιεύει τη δήλωσή του, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος υποστηρίζει ότι  «η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος». Καλεί δε την πολιτική ηγεσία της χώρας να «επιτύχει την – ομολογουμένως – δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες».
Όλη η δήλωσή του:

«Βρισκόμαστε, ενδεχομένως, κοντά σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Σε μια στιγμή, όπου καλούμαστε να υπερασπιστούμε όσα σημαίνει η Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος. Το δικαίωμά μας όμως να τιμούμε, όσα σημαίνει ο συμβολισμός του ονόματος αυτού και την  θύμηση όσων είναι χαραγμένων στην ελληνική ψυχή, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών και άλλων περιγραφών.

Οι εικόνες σύμπνοιας αυτών των ημερών αντικατοπτρίζουν την ενότητα που πάντα επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στα σημαντικά ζητήματα.


Εύχομαι, ολόψυχα, η πολιτική ηγεσία να επιτύχει την -ομολογουμένως- δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις