Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Σκοπιανό: “Δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης με τη διαφωνία Καμμένου” λέει ο Βίτσας



“Υπάρχει σήμερα ένα θέμα -αυτό των Σκοπίων- που ταλαιπωρεί όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλα τα Βαλκάνια.
Και υπάρχει η ευκαιρία να λυθεί”,είπε για το Σκοπιανό ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, στην ΕΡΤ, όπου εμφανίστηκε μαζί με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Η θέση που έχει η ελληνική κυβέρνηση και μ΄ αυτή προσέρχεται στη διαπραγμάτευση είναι σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Είναι η θέση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από τη δεκαετία του 90…
“Σαφέστατα δεν υπάρχει θέμα δεδηλωμένης”, είπε απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφωνία Καμμένου.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έφερε το ζήτημα της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ για τη θέση της Εκκλησίας, η οποία άφηνε αιχμές για ταύτιση με χρυσαυγίτικες απόψεις. Έκανε λόγο για μη σοβαρότητα της κυβέρνησης και επεσήμανε τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν ο ΥΠΕΞ και ο ΥΕΘΑ. Υποστήριξε ότι αυτή η διαπραγμάτευση δεν έχει ελπίδες να πετύχει.Επεσήμανε ότι επί Καραμανλή υπήρξε πλήρη ενημέρωση των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών,κάτι που σήμερα δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

“Δεν εμπιστεύομαι αυτή τη κυβέρνηση,γιατί υπάρχουν σήμερα υπουργοί στη κυβέρνηση,που όταν δίναμε τη μάχη στο Βουκουρέστι,δήλωναν ότι δεν έχουμε πρόβλημα με το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας”, είπε η Ν.Μπακογιάννη,κατονομάζοντας τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις