Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ! Πανωλεθρία: Τρία τουρκικά άρματα μάχης «άναψαν σαν λαμπάδα» – Οι Κούρδοι «θερίζουν» τον στρατό του Ερντογάν

του Ανδρέα Μουντζουρολυλια
Toυρκική πανωλεθρία θα μπορούσε να ονομαστεί η σημερινή για τους Τούρκους, καθώς τουρκικά άρματα μάχης
υποστηρίζοντας τον φιλοτουρκικό FSA, ήρθαν αντιμέτωπα με αντιαρματικά των Κούρδων ενόπλων επιχειρώντας να εισέλθουν στο χωριό Dikmetas το οποίο βρίσκεται κοντά στην Αφρίν.
Τρία άρματα μάχης καταστράφηκαν, σύμφωνα με τα κουρδικές πηγές, από τους Α/Τ πυραύλους και οι υπόλοιπες τουρκικές δυνάμεις απωθήθηκαν.
Την ίδια στιγμή, ο υιός Ερντογάν, Μπιλάλ, παρακολουθεί από κέντρο επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού την επιχείρηση στο Αφρίν σε “ζωντανή σύνδεση” . Υποτίθεται ότι στη θέση του θα έπρεπε να καθόταν -για επικοινωνιακούς λόγους εννοείται- ο πατέρας του , ο πρωθυπουργός ,ο Αρχηγός των ΕΔ, ή κάποιος στρατιωτικός διοικητής … Κάθεται όμως ο Μπιλάλ!
Ο χώρος που βρίσκεται είναι επίγειος σταθμός ελέγχου των UAV BAYRAKTAR. Δεν γνωρίζουμε αν οι δυο τους έδωσαν και διαταγές για τις κινήσεις των παραστρατιωτικών μονάδων που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι στις επιχειρήσεις στο έδαφος της βορειας Συρίας. Ως γνωστόν οι χερσαίες δυνάμεις που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι, είναι ομάδες αντικαθεστωτικών του λεγόμενου “Ελεύθερου Συριακού Στρατού».
Ταυτόχρονα, μπαίνει και το Ιράν πλέον στο παιχνίδι, καθώς ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Άγκυρα οφείλει να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.
«Το Ιράν παρακολουθεί τις πρόσφατες εξελίξεις στην Εφρίν, στη βόρεια Συρία, με ανησυχία», δήλωσε ο Κασέμι.
«Η συνέχιση αυτής της κρίσης θα έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των τζιχαντιστικών τρομοκρατικών ομάδων στη βόρεια Συρία και θα αναζοπυρώσει τις φλόγες του πολέμου στη χώρα», είπε.
Κάλεσε την Τουρκία να συνεχίσει τον «σημαντικό της ρόλο» στην επίλυση της κρίσης στη Συρία και κατηγόρησε για τον πόλεμο στη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες υπερφιλόδοξες χώρες της περιοχής, δείχνοντας προς τη Σαουδική Αραβία.
Την Τουρκία που έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη διαιώνιση του πολέμου στη Συρία μαζί με το Κατάρ δεν την έθιξε, επειδή τώρα έχουν καλές σχέσεις απέναντι στις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία. Τουλάχιστον ζήτησε εκεχειρία, έστω και για τα μάτια του κόσμου.
Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο:

Bίντεο με τους Μπορντό Μπερελί

Η στιγμή της επίθεσης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις