Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Ο Erdogan αλλάζει και πάλι στρατόπεδο και διεχετεύει εκ νέου οπλικά συστήματα στους τρομοκράτες για τις επιθέσεις τους στο Ιdlib

H Τουρκία σε συμφωνία με τις αμερικάνικες υπηρεσίες αποφάσισε να μπλοκάρει την προέλαση του συριακού στρατού στα ΝΑ της επαρχίας του Idlib. Χθες μια συμμαχία ad hoc των τζιχαντιστών « ανταρτών » εξαπέλυσε μια αντεπίθεση μεγάλης κλίμακας για
να εμποδίσει το συριακό στρατό να κόψει ένα μεγάλο μέρος του εδάφους που καρτούν οι  « αντάρτες » στ΄ανατολικά του Idlib.
Syrie - Erdogan change (encore) de camp - et délivre du nouveau matériel militaire pour les attaques terroristes (Moon of Alabama)
Η ζώνη αντεπίθεσης των « ανταρτών » (με πράσινο)
Syrie - Erdogan change (encore) de camp - et délivre du nouveau matériel militaire pour les attaques terroristes (Moon of Alabama)

Οι  »αντάρτες  » υποστηριζόμενοι από Τουρκία,ΗΠΑ έκαναν κάποια τοπική πρόοδο αιχμαλωτίζοντας μια δεκάδα χωριά επί των 150 που ο στρατός πρόσφατα απελευθέρωσε. Αυτοί όμως σύντομα χτυπήθηκαν.50 τρομοκράτες της Ahrar al-Sham σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν αφού έπεσαν σ΄ενέδρα. Μια δεκάδα και πλέον σύριοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν από τον εχθρό.Η συριακή και ρωσική πολεμική αεροπορία ανταποκρίθηκαν γρήγορα και ο συριακός στρατός  προήλασε εκ νέου.
Η αντεπίθεση θα μπορούσε να συνεχιστεί μόνο αν η Τουρκία (και πάλι) παρέδιδε εκατοντάδες τόνους όπλων στους τζιχαντιστές. Οι νέες προμήθειες των αντιαρματικών βλημάτων TOW, που διανέμονται αποκλειστικά από τη CIA, εμφανίστηκαν επίσης. (Η Τουρκία επίσης προμηθεύει τζιχαντιστές στη Λιβύη και πάλι.) Το ελληνικό ναυτικό δέσμευσε ένα πλοίο που ταξίδευε από την Τουρκία στη Λιβύη με 29 εμπορευματοκιβώτια γεμάτα βόμβες, πυροκροτητές και άλλους εξοπλισμούς κατασκευής βόμβας.
Να κάποια tweets σχετικά των τελευταίαων χωρών :
Terrormonitor.org@Terror_Monitor 9:54 AM – 11 Jan 2018
#SYRIE #διασύνδεση με AlQaïda #Uyghur # Το Groupe Djihadiste du Parti Islamique du Turkestan (#TIP) δημοσιεύει φωτογραφίες που δείχνουν μαχητές της κατά του συριακού στρατού #AAS στο νότο #Idlib. #TerrorMonitor
(photos )
Οι τρομοκράτες Ουιγούροι οδηγήθηκαν από τη Δυτική Κίνα στη Συρία με τούρκικα διαβατήρια που επίσημα εκδόθηκαν από την τούρκικη πρεσβεία στην Ταυλάνδη.
Τα γεγονότα σήμερα:
Ali Özkök@Ozkok_ – 10:06 AM – 11 Jan 2018
Η Τουρκία διοχέτευσε στην οργάνωση Feylaq el-Sham τουλάχιστον 6 θωρακισμένα οχήματα. Μια σημαντική ένδειξη ότι η Τουρκία υποστηρίζει επίσης την μαζική αντεπίθεση των αντάρτων και των ισλαμιστών στο #Idlib και #Hama κατά του συριακού στρατού και των συμμάχων του! Υποθέτω ότι σύντομα θα δούμε κάποιους αντιαρματικούς πυραύλους.
Syrie - Erdogan change (encore) de camp - et délivre du nouveau matériel militaire pour les attaques terroristes (Moon of Alabama)
Carl Zha@CarlZha – 13 h 36 – 11 jan 2018
Συρία: τζιχαντιστές εξαπολύουν μια αντεπίθεση κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στο νότο του Idlib με θωρακισμένα οχήματα βαρύ πυροβολικό και ρουκέτες αυτό το πρωί.Τα θωρακισμένα οχήματα διοχετεύθηκαν αποό την Τουρκία πρόσφατα (vidéo).
Ο συριακός στρατός αιχμαλώτισε το ένα από τα νέα θωρακισμένα οχήματα προσωπικά. Οι διαφορετικές εικόνες και βίντεο δείχνουν μια ποικιλία από Panthère blindée F9 παραγώμενο από την εταιρεία Minerva SPV που εδρεύει σε Dubaï,Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
    Carl Zha @CarlZha – 1:58 PM – 11 Jan 2018
#Idlib : Η  Jaish Nasr επιτέθηκε σε συριακό τανκ στο Maraq Hill αυτό το πρωί με πύραυλο TOW. Αναρωτιέμαι ποιός διοχέτευσε τον πύραυλο TOW ? Η CIA είναι υποτίθεται υπεύθυνη για όλους τους πυραύλους TOW διοχετευμένους από Σ αραβία.
(vidéo)
    Carl Zha @CarlZha – 14 h 38 – 11 jan 2018
#Syrie Η οργάνωση Al Zenki έριξε αντιαρματικό πύραυλο χτυπώντας ένα τανκ  T72  σήμερα. Η υποστήριξη της Τουρκίας ήταν κρίσιμη για αυτήν την αντεπίθεση των τρομοκρατών κατά συριακού στρατού #AAS
(vidéo)
Charles Lister @Charles_Lister – 5:58 AM – 11 Jan 2018
– #Η Τουρκία διοχέτευσε εκ νέου πολεμοφόδια  : – τούρκικα θωρακισμένα οχήματα-πυρομαχικά ελεφρέων όπλων και μικρούτ διαμετρήματος – RPG -ρουκέτες – πυραύλους Grad κι εκτοξευτές – οβίδες τανκ κ.α …… σε όλες τις αρχικές φράξιες εκτός της HTS, με σκοπό μιας νέας επίθεσης σήμερα κατά Assad/#Iran/#Russie.
(Πολλές φωτογραφίες δείχνουν ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις χρησιμοποιήσαν σήμερα τούρκικα στρατιωτικά οχήματα στις επιθέσεις τους κατά συριακού στρατού στο Ιντλίμπ. Μεταξύ αυτών οι / Turkestan, Ansar, Ahrar al Sham και Idlib Free Army.Οι συριακές στρατιωτικές  θεσεις στην πόλη Kwouain στην ύπαιθρο του Idlib, δέχτηκαν επίθεση από τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα)
Εδώ και 2 μέρες η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στους πρέσβεις Ιράν και Ρωσίας κατά της προέλασης του συριακού στρατού στο Idlib. Σύμφωνα με την συμφωνία αποκλιμάκωσης είναι η Ρωσία και το Ιράν που είναι υπέυθυνες για για την τρίτη ζώνη αποκλιμάκωσης την ΝΑ στο Idlib, ενώ η Τουρκία υποτίθεται ότι ελέγχει το ΒΔ μέρος.Αυτή η τουρκική πλευρά χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα για την επίθεση στις ρωσικές βάσεις στη Συρία ακόμη κι αν οι ρώσοι θεωρούν ότι η επίθεση δεν εξαπολύθηκε υπό τουρκική διοίκηση αλλά αμερικανική:
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ορίσει το χωριό Muwazarra που ελέγχεται από την αντιπολίτευση στην επαρχία Idlib ως τόπο από όπου ένα σμήνος τουλάχιστον δέκα επανδρωμένν με οπλισμό DRONES απογειώθηκαν το Σάββατο, επιτέθηκε στην αεροπορική βάση  Hmeimim και στην κοντινή ναυτική βάση Tartus στη βορειοδυτική Συρία. Σύμφωνα με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η Τουρκία υποτίθεται ότι εναγκαλίζεται δυνάμεις της αντιπολίτευσης στην επαρχία Idlib.
L’image contient peut-être : une personne ou plus et plein air

« Υπάρχουν πολλά σκοτεινά πράγματα που συμβαίνουν στο Idlib – πράκτορες  παντού και ομάδες που εργάζονται με οργανώσεις με τις οποίες δεν θα πρέπει να δουλεύουν », δήλωσε ο Aron Lund, ο οποίος αναλύει το συριακό για το Ίδρυμα Century. ]. « Είναι πολύ, πολύ σκοτεινή υπόθεση. »…..
Αναρωτιέται κανείς τι πιστεύει ο σουλτάνος Ερντογάν … Πιστεύει ότι η Ρωσία θα αντιδράσει λιγότερο έντονα τώρα που θα επιτρέψει επιθέσεις στις βάσεις της και ότι θα επιτρέψει και πάλι ανεφοδιασμό των εχθρών της;
L’image contient peut-être : une personne ou plus et plein air
Τι του υποσχέθηκε ο Λευκό Οίκος ή το Πεντάγωνο για ν΄αναλάβει αυτό το ρίσκο  και να αλλάξει στρατόπεδο ξανά;(Moon of Alabama),le-blog-sam-la-touch.over-blog 11.1.18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις