Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Η Ρωσία μπορεί να μείνει από τον υπόλοιπο κόσμο στην οικονομική ανάπτυξη

Η Ρωσία μπορεί να μείνει πίσω απ’ όλο τον υπόλοιπο κόσμο, από την άποψη της οικονομικής ανάπτυξης, εάν στην χώρα δεν αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες.
Την άποψη αυτή διατύπωσε ο αντιπρόεδρος του οικονομικού συμβουλίου παρά τον Ρώσο πρόεδρο και πρώην υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Κουντρίν.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο πρώην υπουργός οικονομικών και επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών σε ομιλία του στο 2ο Φόρουμ Νεολαίας που πραγματοποιείται στην πόλη Πέρμ, και έχει ως θέμα τις καινοτομίες την ψηφιακή οικονομία, τα αθλήματα στο κυβερνοχώρο και τα ΜΜΕ της νεολαίας

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, που είχε ως θέμα τις «Ανθρωπιστικές τεχνολογίες» διατύπωσε τις απόψεις του για τη ρωσική οικονομία, λέγοντας τι πρέπει να γίνει για μπορέσει η Ρωσία να αναπτυχθεί στο μέλλον.

«Εάν στην χώρα μας μόνο το 2% του πληθυσμού, όπως λέει αυτή τη στιγμή, θέλει να δημιουργήσει την δική του επιχείρηση τότε απλώς θα πρέπει να «το κλείσουμε το μαγαζί» επειδή θα μείνουμε πίσω σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο από την άποψη της οικονομικής ανάπτυξης» δήλωσε ο Κουντρίν

Για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αυτό, ο Ρώσος οικονομολόγος πρότεινε να δημιουργηθεί ένα σύστημα που θα αναδεικνύει τις δεξιότητες του επιχειρηματία. Θεωρεί μάλιστα ότι για να υπάρξει μια ανάλογη ανάπτυξη που δεν θα επιτρέψει στην Ρωσία να μείνει πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες, αυτοί που θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό της τάξεως του 4-8% που θα θέλει να ασχοληθεί με την επιχειρηματική δραστηριότητα.


ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις