Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Τον… δίνουν στεγνά! Μέλος του ISIS: Ο Ερντογάν συνεργάζεται με τζιχαντιστές κατά των Κούρδων στη Συρία (βίντεο)

Tζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» στρατολογεί και εκπαιδεύει η Τουρκία στη μάχη κατά των Κουρδικών πολιτοφυλακών στη βόρεια Συρία σύμφωνα με πρώην μαχητή της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Οι περισσότεροι απ’ αυτούς που πολεμούν στην Αφρίν κατά των κουρδικών πολιτοφυλακών είναι μέλη του ISIS, που τους εκπαίδευσε η Τουρκία για να αλλάξει τις πολεμικές τους τακτικές», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Independent ένας πρώην μαχητής του ISIS, ονόματι Φαράτζ.
«Κατά την έναρξη της επιχείρησής της η Τουρκία προσπάθησε να ξεγελάσει τον κόσμο λέγοντας ότι πολεμά τον ISIS, αλλά στην πραγματικότητα εκπαιδεύουν μέλη του και τα στέλνουν στην Αφρίν», είπε.
Στην τουρκική επιχείρηση με την ειρωνική ονομασία «Κλάδος Ελαίας» μετέχουν 6.000 Τούρκοι στρατιώτες και 10.000 μέλη του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» , που κάποτε απαρτιζόταν από ήταν αντάρτες που αντιμάχονταν το καθεστώς Άσαντ και τους τζιχαντιστές.
Αυτοί που μετέχουν όμως τώρα στην επιχείρηση κατά των Κούρδων υπό την πίεση των τουρκικών Αρχών είναι ως επί το πλείστον μέλη του ISIS.
Σ’ ένα βίντεο μάλιστα που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο τρεις τζιχαντιστές με στολές παραλλαγής διακρίνονται να κομπάζουν για προηγούμενες νίκες τους σε διάφορα πεδία μαχών τραγουδώντας «Ήμασταν σταθεροί στο Γκρόζνι [της Τσετσενίας] και το Νταγκεστάν [στο βόρειο Καύκασο]. Καταλάβαμε το Τόρα Μπόρα [κρησφύγετο του Οσάμα Μπιν Λάντεν στα βουνά του Αφγανιστάν]. Και τώρα μας καλεί η Αφρίν».
Αυτοί που μετέχουν όμως τώρα στην επιχείρηση κατά των Κούρδων υπό την πίεση των τουρκικών Αρχών είναι ως επί το πλείστον μέλη του ISIS. Για την Άγκυρα τα πλεονεκτήματα είναι προφανή: πρώτον, ότι πρόκειται για έμπειρους μαχητές και δεύτερον ότι αν υποστούν σοβαρές απώλειες δεν θα υπάρξει κόστος για την τουρκική κυβέρνηση.
Η Άγκυρα γνωρίζει ότι η χρήση τζιχαντιστών ως αιχμή του δόρατος στην επίθεση στην Αφρίν θα προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις γι’ αυτό και -σύμφωνα πάντα με τον Φαράτζ- οι Τούρκοι επιτελείς λένε στους ισλαμιστές εξτρεμιστές να αποφεύγουν τις επιθέσεις αυτοκτονίας, γιατί αυτό θα αποκάλυπτε τη συνεργασία Τουρκίας-ISIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις