Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Βρέθηκε η Ατλαντίδα; Εντοπίστηκε Υποβρύχια Πυραμίδα στον Πάτο του Ωκεανού (video)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής
Βρέθηκε η Ατλαντίδα; Εντοπίστηκε Υποβρύχια Πυραμίδα στον Πάτο του Ωκεανού

Κάτι παράξενο έχει εντοπιστεί, που περιγράφεται ως μια γιγαντιαία αρχαία πυραμίδα και βρίσκεται στο βάθος της θάλασσας. Μπορεί να είναι μια ένδειξη για τον τόπο της μυθολογικής πόλης της Ατλαντίδας;
Βρέθηκε η Ατλαντίδα; Εντοπίστηκε Υποβρύχια Πυραμίδα στον Πάτο του Ωκεανού (video)
Σύμφωνα με τα όσα μας περιγράφει η express.co.uk, η δομή αυτή, εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 3,5 και 11 μιλίων. Εντοπίστηκε μέσω του Google Earth στον Ειρηνικό Ωκεανό, δυτικά του Μεξικού.
Υπάρχει ένα βίντεο σχετικά με αυτή την ανακάλυψη και έχει κυριολεκτικά τραβήξει την προσοχή αλλά ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει αρκετές εικασίες για το τι θα μπορούσε να είναι, συμπεριλαμβανομένης μιας αρχαίας βυθισμένης πόλης, ενός παράξενου UFO, ή ακόμα και μιας βάσης εξωγήινων.
Η «ανακάλυψη» έγινε από τον Αργεντίνο Marcelo Igazusta.
Το εκπληκτικό στην όλη υπόθεση έγκειται στο ότι οι εκδοχές ποικίλουν αρκετά για ό,τι κι αν αυτό που έχει εντοπιστεί. Κατά συνέπεια υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να πρόκειται για ένα «έντονο φως στον Ειρηνικό Ωκεανό» μήκους 3,5 μιλίων, με σχήμα παρόμοιο με το αεροπλάνο.
Ο Scott C Waring, γνωστός θεωρητικός για τα UFOs και τους εξωγήινους είναι πεπεισμένος ότι «είναι μια τέλεια πυραμίδα που μετρά πάνω από 8,5 μίλια από τη μια πλευρά της βάσης της. Αυτή είναι μια συντηρητική εκτίμηση, μπορεί να φθάσει τα 11 μίλια» και συμπλήρωσε αργότερα: «Μια πυραμίδα μήκους 8,5 μιλίων… η μεγαλύτερη που  έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος, και είναι ακριβώς έξω από το Μεξικό, κοντά στους αρχαίους Μάγια και τις πυραμίδες των Αζτέκων».
Πρότεινε ακόμα ότι θα μπορούσε να αποτελεί σύμβολο ενός αρχαίου πολιτισμού, ή ακόμα και κάτι… εξωγήινο. Μα, «Κι αν ακόμη δεν είναι ένα ΑΤΙΑ που προσγειώθηκε στον ωκεανό που χρησιμοποιείται ως ξένη βάση, εξακολουθεί να είναι μια μνημειώδης ανακάλυψη».
Σε ότι αφορά την ερώτηση αν ο συλλογισμός για το περίεργο αντικείμενο θα μπορούσε να περιλαμβάνει και εξωγήινους, απάντησε: «Οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν οικοδομήσει μια τέτοια κατασκευή. Μόνο οι εξωγήινοι θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν μια τέτοια τεράστια δομή».
Καθόλου. Συν τω χρόνω αναπτύσσονται ποικίλες ιδέες για το τι μπορεί να είναι αυτό το αντικείμενο, όπως ότι έχει πιθανότητες να ανήκει στην Ατλαντίδα, ως ίσως το πιο χαρακτηριστικό σημείο της.
Η μυθική Ατλαντίδα αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον φιλόσοφο Πλάτωνα. Οι στρατιωτικές προσπάθειες της Ατλαντίδας να εισβάλει και να συντρίψει την Αρχαία Αθήνα, τελικά στρέφονται εναντίων της και οι Αθηναίοι τους απωθούν. Έγινε επίσης μέγας σεισμός και το νησί βυθίζεται στον ωκεανό, δημιουργώντας τον μύθο καθώς η Ατλαντίδα και οι κάτοικοί της φέρουν την οργή των θεών για την ανέντιμη επίθεσή τους.
Μα, τι είναι τελικά αυτό που βρέθηκε; Άλλοι επισημαίνουν ότι θα μπορούσε να είναι απλά ένα υποθαλάσσιο βουνό και τίποτε περισσότερο από αυτό, σύμφωνα με τον Simon Clark: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ονομάζετε αυτό ως UFO; Είναι άγνωστο, ναι (αν και πιθανότατα όπως όλα τα βουνά του θαλάσσιου δαπέδου) αλλά δεν πετάει, οπότε δεν είναι UFO».
Και το φως;… Εσείς τι νομίζετε;
Δείτε και το σχετικό video:
UFO 5 5 km in the Pacific Ocean off the coast of Mexico Google earth image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις