Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ: Προς έγκριση 400 αιτήσεις στην Αιτωλοακαρνανία‌‌

Τεράστιο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον του κόσμου για το πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ. Μετά την αναμονή τουλάχιστον δύο ετών, έφτασε η ώρα για τους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν σε
ενεργειακή αναβάθμιση στα σπίτια τους και να εξοικονομήσουν χρήματα. Οι αιτήσεις υποβάλλονται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα πανελλαδικά παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει χωριστεί σε τρεις μεγάλες περιφέρειες.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνο Μπλέτσα: «μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο υπάγεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η Αιτωλοακαρνανία, δεδομένου πως η πλατφόρμα λειτούργησε δύο με τρείς ώρες σωστά σε διάστημα τριών ημερών, μπορούμε να οδηγηθούμε στο ασφαλές συμπέρασμα πως εξαντλήθηκαν οι πόροι, 13 εκατομμύρια! Αναμένουμε προς έγκριση, περί τις 1.000 αιτήσεις στη Δυτική Ελλάδα, άρα γύρω στις 300 με 400 εξ’ αυτών θα προέρχονται από την Αιτωλοακαρνανία» τόνισε ο κ. Μπλέτσας ελπίζοντας πως θα παρακαμφθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.
«Πρόκειται για πρόγραμμα μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας του ενδιαφερόμενου και κατ’ επέκταση οδηγεί σε εξοικονόμηση χρημάτων, με τεράστιο όφελος για το περιβάλλον. Το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο και η αναμονή έφτασε τα δύο χρόνια προκειμένου να ενταχθούν οι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα. Στην αρχή της προκήρυξης του προγράμματος η προσέλευση ήταν αθρόα. Η σχεδίασή του όμως από το Υπουργείο Περιβάλλοντος είχε τεράστιες ατέλειες. Σκοπός του Υπουργείου ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας, αλλά τελικά μόνο αυτό δεν έκανε. Η πλατφόρμα κατέρρευσε πολλές φορές, με αποτέλεσμα ο Υπουργός να αναγκαστεί να ζητήσει συγνώμη. Έκαναν επανεκκίνηση της πλατφόρμας και «διέσπασαν» τη χώρα σε τρεις μεγάλες περιφέρειες για να αποδώσει. Τα προβλήματα στην πλατφόρμα εξαρχής ήταν πολλά και συνεχίστηκαν και μετά την ολιγόωρη σωστή λειτουργία της. Δημιουργήθηκαν ζητήματα ισονομίας και διαφάνειας. Πρέπει να υπάρχουν επιστημονικά κριτήρια εξοικονόμησης ενέργειας. Δεν πρέπει να δίδονται χρήματα για ανακαινίσεις, αλλά για ενεργειακή αναβάθμιση. Πολλά τμήματα του ΤΕΕ και μηχανικοί ανά την Ελλάδα ξεκίνησαν νομικό έλεγχο της υπόθεσης. 

Εμείς σαν ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας συγκροτήσαμε επιτροπή η οποία τις επόμενες ημέρες θα εκδώσει σχετικό πόρισμα» συμπλήρωσε ο Λίνος Μπλέτσας.
Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»
Πανελλήνιος σάλος από την αποκάλυψη της «Σ» για τη δράση εισπρακτικών εταιρειών στο Αγρίνιο – Το τηλέφωνο που έστειλε μητέρα στο νοσοκομείο!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)
sinidisi.gr
‌‌

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις