Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πράκτορα: Στόχος ήταν η κόρη του; -Βίντεο ντοκουμέντο

Η Γιούλια Σκριπάλ, κόρη του πρώην διπλού πράκτορα της Ρωσίας Σεργκείι Σκριπάλ, που δίνουν μάχη για τη ζωή τους, ήταν ο πραγματικός στόχος της απόπειρας δολοφονίας με νευροτοξικό αέριο στη Βρετανία.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Βικτόρια Σκριπάλ, ανιψιά του Ρώσου κατασκόπου.
Οπως είπε στο τηλεοπτικό ρωσικό κανάλι Mash Telegram: «Η γνώμη μου είναι ότι δεν έγινε (σ.σ. η απόπειρα δολοφονίας) κατά του θείου μου, Σεργκέι, αλλά κατά της κόρης του».
Η Βικτόρια Σκριπάλ υποστηρίζει πως η Γιούλια είχε σχέσεις με έναν υψηλόβαθμό Ρώσο αξιωματικό ασφαλείας. Η κόρη του Σκριπάλ όμως, μάλωσε με τη μητέρα του συντρόφου της, όταν της είπε ότι θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους οικογένεια. Η μητέρα του αναστατώθηκε όταν έμαθε ότι ο γιος της θέλει να παντρευτεί την κόρη ενός ανθρώπου που θεωρείται από πολλούς προδότης στη Μόσχα.
Πηγές από το περιβάλλον της οικογένειας Σκριπάλ, σφωνα με την Sun, ισχυρίζονται ότι το σχέδιο δολοφονίας μπήκε σε εφαρμογή για να σταματήσουν τον γάμο της Γιούλια με τον Ρώσο αξιωματικό ασφαλείας. «Η μητέρα του δεν δεχόταν τη Γιούλια και πίστευε ότι αν παντρευόταν την κόρη ενός προδότη θα πρόδιδε τη χώρα της», υπογράμμισε η 45χρονη Βικτόρια Σκριπάλ.
Πρόσθεσε δε πως ο θείος της, Σεργκέι Σκριπάλ, ήταν ένας «αξιοπρεπής άνθρωπος που ζούσε, έτρωγε, έπινε και ασχολούνταν με τις γάτες του και τα ινδικά χοιρίδια που είχε στον κήπο του».
Η Γιούλια (33 ετών) και ο Σεργκέι Σκριπάλ (66) δίνουν μάχη για τη ζωή τους
Η καταγγελία Βικτόρια Σκριπάλ που ανατρέπει τα δεδομένα έρχεται τη στιγμή που οι αρχές εξετάζουν ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο με την Σεργκέι Σκριπάλ να οδηγεί το «ψεκασμένο με τον νευροτοξικό παράγοντα» αυτοκίνητό του λίγο πριν την κατάρρευσή του.
Στο βίντεο φαίνεται το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Σεργκέι Σκριπάλ να κατευθύνεται προς το κέντρο του Salisbury την ημέρα που δηλητηριάστηκε ο διπλός πράκτορας και η κόρη του. Φαίνονται να πηγαίνουν προς το κέντρο της πόλης γύρω στις 13:35 και οι αρχές πλέον αναζητούν πληροφορίες για ένα κρίσιμο διάστημα 40 λεπτών που αγνοούν που βρίσκονταν ο πρώην διπλός κατάσκοπος και η κόρη του.
Ελπίζουν ότι θα τους βοηθήσει να καθορίσουν τις τελευταίες κινήσεις των θυμάτων πριν βρεθούν υπό κατάρρευση σε παγκάκι εν μέσω ισχυρισμών ότι μπορεί να είχαν ψεκάσει τον νευροτοξικό παράγοντα στις πόρτες του αυτοκινήτου. Η Scotland Yard ανέφερε την Τρίτη ότι τους λείπει μια χρονική περίοδος 40 λεπτών από τις κινήσεις του Σεργκέι και της Γιούλια Σκριπάλ τη μέρα της κατάρρευσής τους.


Βίντεο από κάμερα ασφαλείας, δείχνει δύο ανθρώπους να περπατάνε κοντά στο σημείο όπου έγινε ηα πόπειρα δολοφονίας κατά του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σαλίσμπουρι της Βρετανίας




ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις