Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση συνεταίροι και συνένοχοι στο έγκλημα του ξεπουλήματος της Δ.Ε.Η



Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση συνεταίροι και συνένοχοι στο έγκλημα του ξεπουλήματος της Δ.Ε.Η


Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Στάθη Λεουτσάκο και τα στελέχη της ΛΑ.Ε Πειραιά, Καίτη Παπαδοπούλου-Ράκα, Κώστα Σερεβέτα και Τάσο Καρυστινό, επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 17/5/18, τα γραφεία της ΔΕΗ στον Πειραιά... 

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Στάθη Λεουτσάκο και τα στελέχη της ΛΑ.Ε Πειραιά, Καίτη Παπαδοπούλου-Ράκα, Κώστα Σερεβέτα και Τάσο Καρυστινό, επισκέφθηκαν σήμερα Πέμπτη 17/5/18, τα γραφεία της ΔΕΗ στον Πειραιά και συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες όπως και με τους πολίτες-καταναλωτές του ηλεκτρικού ρεύματος.
Αυτό, που κατά κύριο λόγο σημείωσε ο Στάθης Λεουτσάκος, είναι ο χαρακτήρας του ηλεκτρικού ρεύματος που θα έπρεπε να είναι κοινωνικός, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια είναι αγαθό πρώτης ανάγκης και όχι μια πανάκριβη υπηρεσία πολυτελείας στην οποία τα λαϊκά στρώματα με μεγάλη δυσκολία έχουν πρόσβαση.
Η αύξηση της τιμής του ρεύματος στα χρόνια των μνημονίων είναι ιλιγγιώδης, καθώς η Δ.Ε.Η χρησιμοποιήθηκε ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός, με πολιτικές που εκτίναξαν την τιμή του ρεύματος κατά 74,61% και τους σχετικούς επιβαλλόμενους φόρους κατά 497,78%.
Η προωθούμενη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την συναίνεση της υπόλοιπης μνημονιακής αντιπολίτευσης, ιδιωτικοποίηση και ρευστοποίηση της Δ.Ε.Η, όπως υπογράμμισε ο Στάθης Λεουτσάκος, μόνο θα χειροτερεύσει την κατάσταση καθώς η εταιρεία χάνει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της, οδηγώντας σε νέες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος.
Η ΛΑ.Ε. διεκδικεί και απαιτεί την επαναφορά της ισχύος του νόμου 4320/2015 για την παροχή ρεύματος σε όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας που είχε υπογράψει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ως υπουργός και κατάργησε η μνημονιακή συγκυβέρνηση και οι 222 βουλευτές που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.
Ο κοινωνικός και δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ είναι η μοναδική συνθήκη που θα επέτρεπε στην εταιρεία να λειτουργήσει ως πυλώνας ανάπτυξης της χώρας, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα των εργαζόμενων και των πολιτών-καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις