Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Εκτός ελέγχου ο καιρός: H χώρα καίγεται και βουλιάζει

Απόκοσμο θέαμα σε Μετέωρα - Λάρισα-Χαλκιδική - Καύσωνας πλήττει την Ευρώπη  με θερμοκρασίες ρεκόρ

Εκτός ελέγχου βρίσκεται ο καιρός σε Ελλάδα και Ευρώπη ενώ μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι Ελληνες καθώς σε ισχύ είναι το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια, οι οποίες πιθανόν θα είναι τοπικά ισχυρές στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και πρόσκαιρα το απόγευμα στην ανατολική Στερεά.
Σαν σκηνή από κινηματογραφική ταινία,η η θάλασσα αγριεύει, ο άνεμος πετά το νερό στον αέρα και οι λουόμενοι βγαίνουν άρον άρον από το νερό.
Καρέ καρέ κατέγραψε μία λουόμενη το μπουρίνι που χτύπησε τα παράλια της Λάρισας και της Κατερίνης, στις αρχές της εβδομάδας.
Η γυναίκα, ονόματι Μαρία Ντάφου, βρισκόταν μέσα στη θάλασσα στην παραλία του Στομίου εκείνη την ώρα και κατέγραψε με την κάμερά της ένα βίντεο που κόβει την ανάσα.
Η θάλασσα έχει αρχίσει να αγριεύει, την ώρα που το σύννεφο καταφτάνει, σεπάζοντας την παραλία. Σαν σκηνή από κινηματογραφική ταινία, ο άνεμος πετά το νερό στον αέρα και οι λουόμενοι βγαίνουν άρον άρον από το νερό.

Στο επόμενο πλάνο οι δυνατοί άνεμοι ξεσηκώνουν την άμμο, ενώ οι ομπρέλες είναι έτοιμες να φύγουν από τη θέση τους…
Στο βίντεο που διέθεσε στο trikalavoice.gr και το οποίο κόβει την ανάσα διακρίνονται οι λουόμενοι να εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τη θάλασσα και το μπουρίνι να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του.

«Πνίγηκαν» οι Λεύκες Πάρου από την ξαφνική νεροποντή 

Σε Νάουσα και Παροικία σήμανε συναγερμός από φωτιές την ώρα που στις Λεύκες Πάρου το μπουρίνι που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, κατευθύνθηκε γρήγορα προς το κέντρο του νησιού με αποτέλεσμα οι Λεύκες να «πνιγούν» από ξαφνική, ισχυρή νεροποντή.
Δρόμοι πλημμύρισαν άμεσα και τα σοκάκια των Λευκών έγιναν αδιάβατα καθώς ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε μέσα σε λίγη ώρα πλημμύρισε την περιοχή.

Απόκοσμο θέαμα στα Μετέωρα καρέ-καρέ το μέτωπο της καταιγίδας 

Δείτε καρέ-καρέ τη τρομερή καταιγίδα που χτύπησε το μεσημέρι της Πέμπτης την Καλαμπάκα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.
Για περίπου μισή ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς και έριχνε χαλάζι που κατέστρεψε εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών.
Το trikalavoice.gr κατέγραψε το «μέτωπο» της καταιγίδας και πως αυτή χτύπησε τα Μετέωρα και την γύρω περιοχή.
Λόγω της χαλαζόπτωσης διακόπηκε για μερικά λεπτά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρικάλων-Καλαμπάκας
Η καταιγίδα ξέσπασε στις 2.30 το μεσημέρι και χτύπησε τη πόλη της Καλαμπάκας μέχρι και το ύψος της Βασιλικής.
Τα αυτοκίνητα υποχρεώθηκαν να σταθμεύσουν δεξιά κι αριστερά του δρόμου καθώς δεν υπήρχε καθόλου ορατότητα, ενώ ο δρόμος μετατράπηκε σε ορμητικό ποτάμι.






Έτρεχαν να προστατευτούν οι λουόμενοι στη Χαλκιδική

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και τις παραλίες της Χαλκιδικής. Το ξαφνικό μπουρίνι και οι ισχυροί άνεμοι έδιωξαν τους λουόμενους και τους κατασκηνωτές σε κάμπινγκ από την παραλία της Κομίτσας στην Ανατολική Χαλκιδική.
Λίγα λεπτά πριν, απολάμβαναν τον ήλιο και τη θάλασσα και δροσίζονταν από τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.
Το σκηνικό αυτό όμως άλλαξε ξαφνικά και αιφνιδιασμένοι από την ανατροπή του καιρού έτρεχαν να προστατευτούν ενώ οι παραλιακές επιχειρήσεις προσπαθούσαν να διασώσουν την περιουσία τους.


Καύσωνας πλήττει την Ευρώπη -Θερμοκρασίες ρεκόρ

Στο έλεος του καύσωνα βρίσκεται η Ευρώπη με τον υδράργυρο σε πολλές πόλεις να σημειώνει ρεκόρ.
Συγκεκριμένα:
Στη Σουηδία, τα θερμόμετρα έδειξαν 34,6 βαθμούς Κελσίου στην πόλη Χάστβεντα.
Στη Βρετανία, η θερμοκρασία έφθασε στους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο ανατολικό και το νοτιοανατολικό τμήμα της Αγγλίας ο υδράργυρος θα φθάσει και τους 35 βαθμούς. Οι μετεωρολόγοι θεωρούν πιθανό να καταρριφθεί το ρεκόρ ζέστης στη Βρετανία, των 38,5 βαθμών.
Στη Γαλλία εικοσιένα διαμερίσματα παραμένουν σε πορτοκαλί συναγερμό εξαιτίας του καύσωνα. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35-38 βαθμών Κελσίου.
Στη Γερμανία ο υδράργυρος αναμένεται να αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Στη Ολλανδία ο υδράργυρος ανέβηκε στους 24,4 βαθμούς Κελσίου.
Στο Βέλγιο, στις Βρυξέλλες η θερμοκρασία ανέβηκε χθες στους 34 βαθμούς και αυτή είναι η θερμότερη ημέρα στη χώρα, σπάζοντας το ρεκόρ του 2006.

https://www.pentapostagma.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις