Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκαν οικισμοί - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής - ΦΩΤΟ - BINTEO

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση 

της περιοχής Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων στην Εύβοια.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία ζητήθηκε προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 171 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο. Παράλληλα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν πέντε ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη τύπου Canadair και δύο PZL.
Μαίνεται η πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα - ΦΩΤΟ αναγνώστη
Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή Κοντοδεσπότι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από τις ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο.
Ωστόσο, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και οι πυκνοί καπνοί που έχουν καλύψει τον ουρανό της Εύβοιας καθιστούν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Κλειστός ο δρόμος από και προς τη Βόρεια Εύβοια
Για λόγους ασφαλείας διακόπηκε η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια και τα Ψαχνά, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά μαίνεται στην περιοχή και ο δρόμος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς.
Στην κάθοδο από Βόρεια Εύβοια προς Χαλκίδα, ο δρόμος έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα και στην άνοδο από τη Χαλκίδα προς την Βόρεια Εύβοια, έχουν κλείσει τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Καστέλα ως το Προκόπι.
Η φωτιά όπως φαίνεται από την Νίκαια - ΦΩΤΟ Αναγνώστη
Ορατή και από τη Νίκαια είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση της περιοχής Κοντοδεσπότι στην Εύβοια.
Όπως θα δείτε και στη φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr , μαύρος καπνός έχει καλύψει τον ουρανό στην Νίκαια.

Πυκνός καπνός έχει σκεπάσει τον ήλιο πάνω από την παραλία της Νέας Αρτάκης. Το γαλάζιο του ουρανού δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη και καίει δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι στον Δήμο Διρφύων- Μεσσαπίων.
Στο βίντεο που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr διακρίνονται και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία συμμετέχουν στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί στην περιοχή, με το έργο τους να δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι.
«Μαύρισε» ο ουρανός στη Χαλκίδα από τους καπνούς - ΦΩΤΟ αναγνώστη
Πυκνοί μαύροι καπνοί από τη φωτιά που μαίνεται στο χωριό Κοντοδεσπότι, έχουν καλύψει ακόμη και τον ήλιο στη Χαλκίδα, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr.
Δείτε τις φωτογραφίες:
Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας- Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την Πλατάνα - ΦΩΤΟ Αναγνώστη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στο χωριό Κοντοδεσπότι στην Εύβοια.
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ στο σημείο επιχειρούν 26 οχήματα με 55 πυροσβέστες και 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συμμετέχουν στην επιχείρηση 4 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη και 2 πεζετέλ.
Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, επιδεινώνουν το έργο των πυροσβεστών. Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, οι πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει την περιοχή Πλατάνα στην Κύμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις