Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Το BBC πιστεύει ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν μαύροι!...

Έρχεται ξανά στην επιφάνεια ένα παλαιό θέμα της πολυπολιτισμικής προπαγάνδας. Αυτό του χρώματος των αρχαίων Ελλήνων. 

Κατά καιρούς είχε υποστηριχθεί ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν από μελαψοί έως και μαύροι. 
Πέρυσι η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Αϊόβα Sarah Bond σε άρθρο της στο «Forbes» υποστήριξε ότι τα αρχαία ελληνικά αγάλματα μπορεί να φαίνονται σε εμάς λευκά στην πραγματικότητα όμως είχαν χρώμα και απεφάνθη ότι ο λόγος που μας κάνει να σκεφτόμαστε να σκεφτόμαστε τα αγάλματα κατάλευκα έχει σχέση με τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. 
Δεν διευκρίνισε όμως για τι χρώμα μιλά, για χρώμα δέρματος, μαλλιών ή ρούχων, χιτώνων δηλαδή. Φέτος ακολούθησε η τηλεοπτική σειρά του BBC «Τροία η πτώση μίας πόλης» τους ρόλους βασικών πρωταγωνιστών όπως του Αχιλλέα, του Πατρόκλου, του Αινεία και άλλων ηρώων ενσαρκώνουν μαύροι ηθοποιοί. 




Φυσικά κάτι τέτοιο έχουμε ξαναδεί και σε άλλες ταινίες ή σειρές όχι μόνον με αρχαίους Έλληνες αλλά και Ρωμαίους. 
Η Donna Zuckerberg στο βιβλίο της Not all dead white men» που κυκλοφόρησε το 2018 αναφέρει ότι το πρότυπο των λευκών Ελλήνων είναι βαθιά ριζωμένο στις Δυτικές κοινωνίες οι οποίες θεωρούν τους εαυτούς τους κληρονόμους της αρρενωπότητας του λευκού Ευρωπαίου πολεμιστή, η οποία για την για την Zuckerberg είναι υποτιθέμενη. 
Αυτό προωθήθηκε, κατά την συγγραφέα από τμήματα του κινήματος «Alt Right» και στόχος του δοκιμίου της αναφέρει ότι είναι το να εξετάσει πως αντιλαμβάνονταν οι αρχαίοι Έλληνες τις διαφορές στο χρώμα του δέρματος. 
Θεωρεί ακόμα πως οι αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων αποδεικνύουν το παράδοξο της σύγχρονης δυτικής εμμονής, κατά την συγγραφέα, να ταξινομούν τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα του δέρματός τους. 
Η ιστορία αυτή με το χρώμα του δέρματος των αρχαίων Ελλήνων είναι πολύ παλιά μάλιστα ο Αμερικάνός Μαρτίν Μπερνάλ είχε συγγράψει ένα βιβλίο στο οποίο υποστήριζε ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν μαύροι. 
Στην παρουσίαση όμως του βιβλίου του την θεωρία του κατέρριψε ένας παρευρισκόμενος, έγχρωμος μάλιστα. 
Αυτός δήλωσε ότι κάτι τέτοιο είναι ιστορική ανακρίβεια και πως οι έγχρωμοι στην Αμερική και στον κόσμο δεν θα κερδίσουν τον σεβασμό με κάτι τέτοια επιχειρήματα που μόνον κακό κάνουν. 
Στην συνέχεια την «θεωρία» του Μπερνάλ κατέρριψε με στοιχεία η επίσης Αμερικανίδα ιστορικός και καθηγήτρια Μαίρη Λέφκοβιτς με το βιβλίο της «Not out of Africa». 
Με την παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας επιχειρείται η προώθηση της πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Και το πρώτο θύμα πρέπει να είναι η κοινωνία πρότυπο, η αρχαία ελληνική.... 

ΠΗΓΗ www.elkosmos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις