στα οικογενειακά μας τραπέζια κι ας φαίνεται λίγο παλιομοδίτικο. Βάζω το φαγητό μέσα σε φόρμα του κέικ και το αναποδογυρίζω σε πιατέλα
1/2 κιλό συκωτάκια
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
2 φλυτζάνια ρύζι
Δυόσμο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα συκωτάκια και τα ρίχνουμε σε νερό που κοχλάζει μέχρι να πάρουν 2-3 βράσεις. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα συκωτάκια στο βούτυρο. Τα σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ή το κέτσαπ. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με 5 φλυτζάνια νερό. 5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σάλτσα με τα συκωτάκια. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για άλλα 4-5 λεπτά. Αν χρειαστεί σ’ αυτή τη φάση προσθέτουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε με δυόσμο ή μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου