Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Συκωτάκια πουλιών με πιλάφι

Το φτιάχνω σχεδόν σε όλα μου τα πάρτι γιατί έχει μεγάλη επιτυχία. Είναι σχετικά εύκολο και οικονομικό φαγητό. Το σερβίρω, πάντα όπως το σέρβιρε η γιαγιά μου
στα οικογενειακά μας τραπέζια κι ας φαίνεται λίγο παλιομοδίτικο. Βάζω το φαγητό μέσα σε φόρμα του κέικ και το αναποδογυρίζω σε πιατέλα


Υλικά

1/2 κιλό συκωτάκια

5 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ή 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι

2 φλυτζάνια ρύζι

Δυόσμο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
thumbnail 6

Εκτέλεση

Πλένουμε τα συκωτάκια και τα ρίχνουμε σε νερό που κοχλάζει μέχρι να πάρουν 2-3 βράσεις. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα συκωτάκια στο βούτυρο. Τα σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ή το κέτσαπ. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με 5 φλυτζάνια νερό. 5 λεπτά πριν το τέλος ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τη σάλτσα με τα συκωτάκια. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για άλλα 4-5 λεπτά. Αν χρειαστεί σ’ αυτή τη φάση προσθέτουμε λίγο νερό.

Σερβίρουμε με δυόσμο ή μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις