Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Πρόκληση Ερντογάν: Στην ΕΕ υπάρχουν σημάδια από τα 22 εκατ. τ.μ. που ήταν κάποτε τα εδάφη μας

Ο Ερντογάν, ανέφερε πως οι προσωπικές σχέσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι καλές και τόνισε πως «πολλές φορές οι προσωπικές σχέσεις καθορίζουν τις πολιτικές

Για πιθανή επίσκεψη του στις ΗΠΑ αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNNTürk.


O πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ντόναλτ Τραμπ και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο Τραμπ με κάλεσε στις ΗΠΑ κι εγώ τον κάλεσα εγώ στην Τουρκία. Πάντως μετά τις εκλογές που έχουμε στις 31 Μαρτίου ίσως ταξιδέψω στις ΗΠΑ».

Ο Ερντογάν, ανέφερε πως οι προσωπικές σχέσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι καλές και τόνισε πως «πολλές φορές οι προσωπικές σχέσεις καθορίζουν τις πολιτικές και αυτό συμβαίνει και με τον Τραμπ όπως και με τον Πούτιν» . Εντύπωση προκάλεσε πως ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τη διακυβέρνηση Ομπάμα για την μη πώληση των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot στην Τουρκία και δεν είπε τίποτα αρνητικό για την διακυβέρνηση Τραμπ.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως σε λίγες εβδομάδες θα φτάσει στην Άγκυρα ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ γεγονός που δείχνει την ομαλοποίηση των σχέσεων όπως ανέφερε καθώς το τελευταίο διάστημα οι ΗΠΑ δεν είχαν πρέσβη στην Τουρκία.

Στο θέμα της ζώνης ασφαλείας στη Συρία ο Ερντογάν δήλωσε πως συζήτησε το θέμα με τον Τραμπ και ανέφερε πως συνεχίζουν τις συνομιλίες όμως τόνισε πως η ζώνη ασφαλείας που θα δημιουργηθεί εκεί θα πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν για άλλη μια φορά απείλησε με δημοψήφισμα που ενδέχεται να διεξαχθεί στην Τουρκία για την ευρωπαϊκή πορεία στην Τουρκία σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. «Αν ο λαός μου πει να συνεχίσουμε θα συνεχίσουμε αν όμως πει να διακόψουμε θα διακόψουμε» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Στην Ευρώπη δεν έχουν καταλάβει πως είμαστε ένα κράτος που κάποτε ελέγχαμε 22 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και μικρύναμε όμως ο τρόπος σκέψης μας είναι ίδιος. Σε κάποιες χώρες της Ε.Ε υπάρχουν τα ίχνη μας οι τάφοι των προγόνων μας αυτά δεν τα σκέφτονται. Δεν είμαστε κράτος φυλάρχων» δήλωσε ο Ερντογάν.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις