Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Συναγερμός στο Μαξίμου για τις αποδοκιμασίες στελεχών και τη γκάφα Λοΐζου - ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΛΟΪΖΟΥ, ΣΕΝΤΡΑ ΣΥΡΙΖΑ

Με το φόβο μη «σκάσει» και δεύτερη υπόθεση Λοΐζου και ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί δεύτερο, συνεχόμενο κτύπημα στο μαλακό του υπογάστριο, στον τομέα της ηθικής της πολιτικής, η Κουμουνδούρου «ξεψαχνίζει» τους υποψηφίους ευρωβουλευτές που θα ανακοινωθούν σήμερα ή αύριο

Να ξεφύγει από το εξαιρετικά βαρύ κλίμα που συνθέτουν το αυτογκόλ με την ανακοίνωση και την παραίτηση της
Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο επειδή εισέπραττε τη σύνταξη της μητέρας της επί 5,5 χρόνια μετά το θάνατό της και οι διαρκείς και εντεινόμενες αντιδράσεις κατά στελεχών του λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών, εντός αλλά και εκτός συνόρων, προσπαθεί η κυβέρνηση.

Οι τελευταίες αποδοκιμασίες κατά κυβερνητικών στελεχών με φόντο τη συμφωνία των Πρεσπών έχουν θορυβήσει υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασαν στο σημείο να ακυρώσουν προγραμματισμένη παρουσία τους σε εκδηλώσεις και μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις αποδοκιμασίες που δέχθηκε πρόσφατα σε Βέροια και Κιλκίς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επικαλέστηκε…

προσωπικούς λόγους και ακύρωσε την επίσκεψή του στη Λάρισα, ενώ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ακύρωσε με τη σειρά της την παρουσία της στη σημερινή παρέλαση στην Τρίπολη. Ακόμα, η προσπάθεια του επικοινωνιακού μηχανισμού της κυβέρνησης να βαφτίζει «ακροδεξιό» οποιονδήποτε διαμαρτύρεται για την πολιτική της, προκειμένου να μην ενισχυθεί το αντικυβερνητικό κλίμα, φέρνει ακριβώς τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Σε αυτό το κλίμα και με τις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές να συνεχίζουν να καταγράφουν διαφορές κοντά στο 10% υπέρ της Ν.Δ., οι προσπάθειες της κυβέρνησης να μεταφέρει την ατζέντα στην οικονομία, αναμένοντας μία καλή είδηση από το επόμενο Eurogroup, αλλά και να στρέψει το ενδιαφέρον στην καθημερινή, πλέον, αντιπαράθεση με το Κίνημα Αλλαγής για την πρωτοκαθεδρία στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι οι κινήσεις που απομένουν μέχρι ο Αλέξης Τσίπρας να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις για το χρόνο των εθνικών εκλογών.

Χθες, προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ακόμα και ο συνήθως μετριοπαθής Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, «μπήκε» στα παπούτσια του υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος φαίνεται να έχει επιβάλει την πολιτική του γραμμή στο θέμα αυτό, αλλά και σε άλλα θέματα. Ο κ. Βούτσης είπε σε δηλώσεις του ότι δεν θα είναι θετική εξέλιξη για τη χώρα να μην μπει το Κίνημα Αλλαγής στην επόμενη Βουλή, τη στιγμή που οι μετρήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου όχι μόνο δεν παραπέμπουν σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά δείχνουν ότι η πολιτική του «πλιάτσικου» εναντίον του Κινήματος Αλλαγής στην οποία έχει επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδίδει.
Την ίδια στιγμή, η γραμμή της στροφής προς την Κεντροαριστερά και η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το ΠΑΣΟΚ του 2020 συνεχίζουν να συναντούν αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για τον οποίο συζητείται ότι παίρνει αποστάσεις από το Μαξίμου και τον κ. Τσίπρα, είτε για να προετοιμάσει την κίνηση αμφισβήτησης του κ. Τσίπρα μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές επενδύοντας κάποιον νεότερο, όπως ο ίδιος έχει πει, είτε δουλεύοντας για τον εαυτό του, σημείωσε σε ομιλία του στη Νέα Ιωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να παραμείνει αριστερό κόμμα και να μη μετατραπεί σε κεντροαριστερό, διότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη ως αριστερό κόμμα τον έχουν ανάγκη!

Με φόβο…
Με το φόβο μη «σκάσει» και δεύτερη υπόθεση Λοΐζου και ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί δεύτερο, συνεχόμενο κτύπημα στο μαλακό του υπογάστριο, στον τομέα της ηθικής της πολιτικής, η Κουμουνδούρου «ξεψαχνίζει» τους υποψηφίους ευρωβουλευτές που θα ανακοινωθούν σήμερα ή αύριο μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα ακόμα 15 ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών, με την ελπίδα ότι ο φακός της επικαιρότητας θα φύγει από την κ. Λοΐζου, η οποία πλέον έχει γίνει στόχος και από τα στελέχη και τους οπαδούς τους ΣΥΡΙΖΑ στα social media.

Οι συζητήσεις είναι ακόμα σε εξέλιξη και ανάμεσα στους υποψηφίους που θα ανακοινωθούν αναμένεται να είναι η πρώην βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ Παναγιώτης Γιαννάκης, αλλά και ο γιος του μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, Πέτρος Κόκκαλης.

Στόχος της Κουμουνδούρου είναι το σύνολο του ευρωψηφοδελτίου να ανακοινωθεί στην εκδήλωση της 6ης Απριλίου, που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει για να ανακοινώσει και την «προοδευτική συμμαχία» με την οποία θα οδηγηθεί στις ευρωεκλογές.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις