Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Το εμβληματικό σποτ του ΠΑΣΟΚ του ‘93 που αντέγραψαν με παταγώδη αποτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ! (vid)

Γκάφα ολκής στον ΣΥΡΙΖΑ με το προεκλογικό σποτ για τις Ευρωεκλογές, που δημοσιεύτηκε και έπαιξε κάνα δυο φορές στην ΕΡΤ, αλλά αποσύρθηκε άρον άρον, μάλλον λόγω του ότι εμφανίζονται στο σποτ εκτός των σημαντικών
προσωπικοτήτων και ηγετών της χώρας και ορισμένοι που αμαύρωσαν την ιστορία της χώρας, όπως ο δικτάτορας Ι. Μεταξάς αλλά και η χούντα.



Ανατρέχοντας στο παρελθόν, όμως, και συγκεκριμένα το 1993, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είχε βγάλει στη δημοσιότητα ένα σποτ που είχε προκαλέσει αίσθηση και έμεινε στην ιστορία, εν όψει των εθνικών εκλογών του 1993.



Πάνω σε αυτό το σποτ φαίνεται πως πάτησαν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο εν όψει των Ευρωεκλογών, αφού και σε αυτό υπάρχει ροή και εναλλαγή προσωπικοτήτων σε γρήγορο ρυθμό με τη μουσική υπόκρουση φυσικά από πίσω.
Όσον αφορά στο σποτ του ΠΑΣΟΚ του 1993, ήταν σε μια ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία, αφού ο Ανδρέας Παπανδρέου μόλις 3 χρόνια πριν είχε χάσει την εξουσία ενώ είχε βρεθεί στο στόχαστρο των πολιτικών του αντιπάλων οι οποίοι είχαν επιδιώξει την πολιτική του εξόντωση.
Πρόκειται για ένα σποτ, το οποίο-όπως αποδεικνύεται- παραμένει έως σήμερα σημείο αναφοράς στην πολιτική επικοινωνία μιας και είχε εντυπωσιάσει όχι μόνο για την αισθητική του ποιότητα αλλά και για το μοναδικό συνδυασμό θετικής διαφήμισης και αποτελεσματικότητας του πολιτικού μηνύματος.
Το σενάριο δένει το φιλμ της ιστορίας της χώρας με την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης και την ηγετική μορφή του Ανδρέα Παπανδρέου να κλείνει το σποτ με εμβληματικό τρόπο σε γαλανό φόντο, με την σφραγίδα του κυρίαρχου τότε συνθήματος :  «H Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη».
Σε μια εποχή που τα Βαλκάνια «φλέγονταν», το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο για «την ανάγκη ενότητας και μιας εθνικής ηγεσίας που θα αποπνέει σιγουριά».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις