Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Καθηγητής προειδοποιεί: Η Τουρκία δεν μπλοφάρει με τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

«Η Τουρκία δεν μπλοφάρει σε ότι αφορά τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε η γεώτρηση έχει ξεκινήσει,
χωρίς όμως να μπορούμε να ελέγξουμε τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία. Και αυτό είναι ότι έχει δημιουργηθεί ένα δυσμενές προηγούμενο για την Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε ο Σωτήρης Σέρμπος, Επίκουρος καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» στην ΕΡΤ1.
Ο κ. Σέρμπος επισήμανε ότι το timing για τη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών του ψευδοκράτους κ. Οζερσάι, δεν ήταν καλό, καθώς είχαν προηγηθεί οι ενέργειες της Τουρκίας με την γεώτρηση.
«Η Τουρκία δεν μπλοφάρει με τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο»
«Ο Κύπριος Πρόεδρος μίλησε με την Τουρκία μέσω του κ. Οζερσάι. Ο κ. Οζερσάι είναι υπέρμαχος μίας χαλαρής συνομοσπονδίας και ουσιαστικά φωτογραφίζει τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο. Παρόλο που οι αναλυτές περίμεναν ότι η Τουρκία με συνέπεια θα προχωρήσει στις γεωτρήσεις και δεν θα μπλοφάρει υπήρχαν Κύπριοι αξιωματούχοι που είχαν μία διαφορετική προσέγγιση. Ο Κύπριος Πρόεδρος προχώρησε σε μία κίνηση, εγώ θεωρώ το timing δεν είναι καλό, ειδικά όταν πας να ζητήσεις την αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων, συνομιλώντας με την άλλη πλευρά. Τονίζω αυτό δείχνει κάποια ζητήματα στην Κυπριακή διπλωματία», είπε.
Σχετικά με τις δηλώσεις Οζερσάι για το «άνοιγμα» της Αμμοχώστου ο κ. Σέρμπος ανέφερε: «Το άνοιγμα της Αμμοχώστου φωτογραφίζει το ότι στην περίπτωση που αργότερα οι δύο πλευρές καθίσουν αργότερα σε ένα διαπραγματευτικό τραπέζι, θεωρώ ότι μπαίνουν σε αυτό το τραπέζι και άλλα σενάρια, πέρα από το σκέλος της διζωνικής, δικοινωτικής ομοσπονδίας».
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις