Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

Το “γελοίο” της αρκούδας και πως οι Έλληνες δημοσιογράφοι εκτίθενται

Συνηθίζουμε να λέμε τη φράση “το γέλιο της αρκούδας” από το γεγονός ότι ανοίγει ελαφρά το στόματος σαν να κάνει πως γελάει, ωστόσο αυτό συμβαίνει όταν ετοιμάζεται να επιτεθεί

Όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με το γέλιο
αρκούδας, αλλά με το γελοίο της αρκούδας που έγινε viral στα ελληνικά ΜΜΕ με μια ειδική “σάλτσα” η οποία δεν υπάρχει στα ξένα δημοσιεύματα.
Και η περίπτωση, που δεν είναι η μοναδική, αφορά σε μια αρκούδα, που ξαφνικά βρέθηκε να περιπλανιέται στους δρόμους της ρωσικής βιομηχανικής πόλης Νορίλσκ στη βόρεια Σιβηρία.
Αυτό αναφέρουν τα δικά μας ΜΜΕ όπως Έθνος, CNN, κ.α.
Το περιστατικό όντως έγινε viral, έγραψαν σχετικά ακόμα και αγγλικοί ιστότοποι όπως πχ η Daily Mail, ωστόσο κανείς και πουθενά δεν αναφέρει ότι η αρκούδα βρέθηκε εκεί λόγω “κλιματικής αλλαγής”, ούτε έχει βαρύγδουπους τίτλους όπως: Η πολική αρκούδα που σοκάρει την ανθρωπότητα – Έθνος, Θλιβερό θέαμα: Πολική αρκούδα περιφέρεται χαμένη και εξαντλημένη χιλιόμετρα από το «σπίτι» της, CNN.
Το αρχικό δημοσίευμα είναι των siberiantimes και αναφέρει ότι οι εικόνες από την επίσκεψη της πολικής αρκούδας στην πόλη της βόρειας Σιβηρίας καταγράφηκαν από τον Όλεγκ Κρασέβσκι, ο οποίος και τράβηξε το βίντεο όταν ειδοποιήθηκε από κατοίκους του Νοβίλσκ για την παρουσία της.
Πως πολική αρκούδα 800 χιλιόμετρα μακριά από το φυσικό της περιβάλλον στην Αρκτική; Ο Όλεγκ Κρασέβσκι, ειδικός για την άγρια ζωή, που κατέγραψε με την κάμερά του το θηλαστικό, είπε ότι ο λόγος δεν είναι σαφής, αν και θεωρείται πιθανό απλά να χάθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μάτια του ζώου δακρύζουν συνέχεια και δεν μπορεί να διακρίνει καθαρά.
Βρέθηκε επίσης να είναι λιπόσαρκη. Είναι λιπόσαρκη λόγω κλιματικής αλλαγής, ή επειδή χάθηκε, προφανώς μπορεί να είναι και άρρωστη και ταξίδεψε όλα αυτά τα χιλιόμετρα;
Ούτε οι Ρώσοι, ούτε άλλοι νορμάλ δημοσιογράφοι δεν παρακάμπτουν το αρχικό ρεπορτάζ και τα λόγια του ρώσου επιστήμονα για να βγάλουν τα δικά τους αυθαίρετα συμπεράσματα!
“Πρέπει να συνάντησε πολλούς κυνηγούς. Το ίδιο συνέβη και κατά τη δεκαετία του 1970, όταν μια πολική αρκούδα εμφανίστηκε σε μια αποθήκη εκρηκτικών γύρω από τον ίδιο τόπο όπως αυτή τη φορά», λέει ο Όλεγκ Κρασέβσκι.
Όμως το Έθνος επιμένει και αναφέρει: Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που πόλη της Ρωσίας έρχεται αντιμέτωπη με το θέαμα μιας πολικής αρκούδας το τρέχον έτος, καθώς μια απομακρυσμένη κατοικημένη περιοχή στη βόρεια Ρωσία νωρίτερα αυτόν τον χρόνο σήμανε συναγερμό όταν δεκάδες πεινασμένες πολικές αρκούδες εθεάθησαν να αναζητούν τροφή, μπαίνοντας ακόμα και σε δημόσια κτίρια και σπίτια. 
Ναι όντως, οι αρκούδες έχουν ξεβολευτεί, όχι από την “κλιματική αλλαγή” αλλά από τις βάσεις και τις εγκαταστάσεις που στήνουν στο Βόρειο Πόλο Ρώσοι και όχι μόνο για να βγάλουν τα πετρέλαια. Επίσης ήδη γράψαμε για το άλλο Μούφα “επεισόδιο” του Netflix που είχε ως αποτέλεσμα να κάνει τον κόσμο να κλαίει και να νιώθει ενοχές άνευ λόγου!

Tο καλύτερο hoax με αρκούδα από το National Geographic

Βραβείο hoax παίρνει το National Geographic με το ανέβασμα ενός βίντεο στο ΥΤ το 2017, το οποίο έχει 2,066,033 θεάσεις και συνεχίζει. Στο σχόλιο αναφέρουν: Αυτή είναι η κλιματική αλλαγή. Αυτή η πολική αρκούδα που λιμοκτονεί εντοπίστηκε από τον φωτογράφο της National Geographic Paul Nicklen στο Somerset Island.
Όπως αποδείχθηκε αργότερα, επρόκειτο για ένα άρρωστο ή ακόμα και γέρικο ζώο στα τελευταία του, που το πέτυχαν και συνειδητά είπαν να το ανεβάσουν “για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό”. Ο σκοπός, δηλαδή, αγιάζει τα μέσα.
Μετά από καταγγελίες στη σελίδα τους άλλαξαν το αφήγημα, λέγοντας ότι το παρακάναμε και δεν ξέρουμε για ποιο λόγο αυτή η αρκούδα είναι ετοιμοθάνατη, δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του θανάτου της αρκούδας με την κλιματική αλλαγή, αλλά… μπορεί και να υπάρχει… Ευτυχώς που το “διόρθωσαν”.
Καταντάει γελοίο και κουραστικό, να διαβάζεις άλλο ρεπορτάζ για ένα θέμα σε ξένα ανεξάρτητα ΜΜΕ, κι άλλα στα ελληνικά που τα περισσότερα είναι συντεταγμένα με το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής. Κάθε μέρα, η προπαγάνδα θυμίζει παλιές σκοτεινές περιόδους απολυταρχικών καθεστώτων ενώ η έλλειψη ήθους και ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων πλήττει βαθύτατα τη δημοκρατία μας. Αυτή, και όχι τα υποτιθέμενα fake news που έχουν στοχοποιήσει λόγω διαφορετικών απόψεων.
Δείτε το ίδιο θέμα σε δυο διαφορετικά βίντεο. Το ένα (το ρώσικο) δείχνει απλά την αρκούδα, του CNN έχει και σως τρομολαγνείας!


πηγή: Moufa News


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις