Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Ποια επιδόματα «ξηλώνει» ο Μητσοτάκης

«Μαχαίρι» σε μια σειρά επιδόματα πρώτης προτεραιότητας για τους πλέον αδύναμους και φτωχούς προβλέπει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας στην Πρόνοια, καθώς οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη επαναφέρουν
το σχέδιο του ΔΝΤ για περιστολή πόρων και δαπανών που κατάφερε να αποτρέψει η κυβέρνηση την τελευταία τριετία.

Ειδικότερα, απαντώντας στον αρχηγό της Ν.Δ. για το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών, πηγές του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωναν ότι ο κ. Μητσοτάκης αφενός αγνοεί το πρόβλημα, αφετέρου υπόσχεται θέσεις που δεν υπάρχουν! Ειδικότερα, αναφερόμενες στην εξαγγελία του προέδρου της Ν.Δ. «με κουπόνια ύψους 180 ευρώ μηνιαίως που θα δίνουν στα παιδιά τους πρόσβαση σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς όταν δεν βρίσκουν θέση στους δημοτικούς», σημειώνουν:

«Ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί ότι οι ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί διαθέτουν σήμερα συνολικά 60.000 θέσεις, εκ των οποίων οι 40.000 θέσεις καλύπτονται με voucher από το Πρόγραμμα και οι υπόλοιπες 20.000 από γονείς. Συνεπώς δεν υπάρχουν κενές θέσεις. Επιπλέον ισχυρίζεται ότι θα λύσει το πρόβλημα με τους βρεφονηπιακούς επιδοτώντας με 1.980 ευρώ το χρόνο οικογένειες για να βρουν θέσεις (που δεν υπάρχουν) σε ιδιωτικούς σταθμούς. Αγνοεί, προφανώς επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ότι τα voucher που δίνονται σήμερα, αντιστοιχούν σε ποσά από 2.350 ευρώ έως 2.900 ευρώ τον χρόνο. Είναι απορίας άξιον πως το σχέδιο που θα εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας λιγότερα λεφτά από όσα δίνονται σήμερα, θα καλύψει περισσότερες θέσεις. Ας του υπενθυμίσουμε ότι το 2014, όταν ο ίδιος ήταν στην κυβέρνηση, δόθηκαν 79.157 voucher (50% λιγότερα από όσα δίνονται σήμερα) και έμειναν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών 18.771 παιδιά!».

Επίσης, για το θέμα των επιδομάτων που μπήκαν στο στόχαστρο του αρχηγού της Ν.Δ., οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι επαναφέρει «σχέδιο του ΔΝΤ την υλοποίηση του οποίου απέτρεψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε μιλώντας στη ΔΕΘ ότι «όσοι ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας -και δυστυχώς είναι πολλοί- θα κερδίσουν από την επέκταση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, στο οποίο θα ενσωματώνονται όλα τα βασικά επιδόματα».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να κόψει τα επιδόματα που παίρνουν χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας».

Το σχέδιο του ΔΝΤ που αντιγράφει ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε ψαλίδι σε παροχές, όπως συντάξεις, επιδόματα ανεργίας του ΟΕΑΔ, γάμου, μητρότητας, κηδείας, δαπάνες για τη λειτουργία των δημόσιων ιδρυμάτων και των κατασκηνώσεων για το παιδί, τους ΑμεΑ και τους ηλικιωμένους, οικογενειακά επιδόματα και επιδόματα αναπηρίας, επιδοτήσεις για τη φοιτητική στέγη και τη μεταφορά μαθητών και πολυτέκνων.

«Αυτά τα σχέδια επαναφέρει τώρα ο κ. Μητσοτάκης, όταν η κυβέρνηση κατάφερε και έπεισε τους δανειστές να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα 760 εκατ. ευρώ για το ΚΕΑ. Επίσης δεν μειώθηκε κανένα από τα αναπηρικά επιδόματα, ενώ για τα οικογενειακά επιδόματα (επίδομα παιδιού) αντί για 650 εκατ. ευρώ σε 800.000 οικογένειες, σήμερα δίνονται 910 εκατ. ευρώ σε 900.000 οικογένειες. Όλα τα άλλα παρέμειναν ως είχαν».

πηγή ρεπορτάζ goneis.info


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις