Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Άσχημα νέα για Ερντογάν: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής Kούρδων στον συριακό Στρατό

Έτοιμοι να συζητήσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής στον συριακό Sτρατό εμφανίζονται οι κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές
Δυνάμεις (SDF), όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τους, Μουσταφά Μπάλι.

«Από την ίδρυση των SDF έως σήμερα, οι δυνάμεις έχουν διακηρύξει ότι δρουν μόνο στο πλαίσιο του συριακού έθνους, αναγνωρίζοντας όλα τα συστατικά του» τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο Sputnik.

Και πρόσθεσε: «Η συριακή κρίση ξεκίνησε από το γεγονός ότι η κρατική ασφάλεια της Συρίας δεν μπορούσε πλέον να διαχειριστεί την κρίση. Χρειαζόμαστε μία πολιτική λύση, η οποία θα συμφιλιώνει όλα τα μέρη της Συρίας».

Αναφορικά με τη συμφωνία Τουρκίας – Ρωσίας για τη βόρεια Συρία, ο εκπρόσωπος των SDF επιβεβαίωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις έχουν αποχωρήσει από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

«Έχουμε αποσυρθεί σε μήκος 32 χιλιομέτρων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ζήτησε εκ νέου την αποχώρηση όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία.

«Όλα τα ξένα στρατεύματα θα πρέπει να φύγουν από τη Συρία» υποστήριξε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αυτή είναι μία θέση, την οποία υιοθετεί και η Δαμασκός.Όσον αφορά την αμερικανική παρουσία στη Συρία, ο Πεσκόφ ήταν ξεκάθαρος: «Μόνο οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται νόμιμα στο συριακό έδαφος, και ειδικότερα κατόπιν αιτήματος της συριακής ηγεσίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος, επανέλαβε ότι μοναδικός στόχος της Μόσχας είναι η διασφάλιση της πολιτικής διευθέτησης της συριακής κρίσης, όπως και η εξασφάλιση της ενότητας και της κυριαρχίας της Συρίας.

«Αυτός είναι ο στόχος όλων των βημάτων που λαμβάνονται για τη Συρία» διαμήνυσε ο Πεσκόφ

Την ίδια ώρα, πηγή από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μιλώντας στο Sputnik, διευκρίνισε ότι στη Συρία θα σταλούν συνολικά 276 μέλη της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας, όπως και 33 φορτία στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Δύο τάγματα στρατιωτικής αστυνομίας θα μεταφερθούν στη Συρία σε μία εβδομάδα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, η οποία διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή οι εχθροπραξίες έχουν σταματήσει στη βόρεια Συρία.

Διαβεβαίωσε δε, ότι η συμφωνία Πούτιν – Ερντογάν υλοποιείται κανονικά, καθώς η αποχώρηση των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή (σ.σ. 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα Συρίας – Τουρκίας) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 9 Οκτωβρίου του 2019, η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση, με την ονομασία «Πηγή Ειρήνης», στη βόρεια Συρία, με στόχο την απομάκρυνση των Κουρδικών δυνάμεων.

Είχε προηγηθεί η απόφαση των ΗΠΑ για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή, κάτι το οποίο από πολλούς αποκωδικοποιήθηκε ως «προδοσία» των μέχρι πρότινος συμμάχων της Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, την Τετάρτη, ο πρόεδρος Τραμπ διευκρίνισε ότι ένας «μικρός αριθμός» Αμερικανών στρατιωτών θα παραμείνει στη βόρεια Συρία.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις