Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Εικόνα “άλωσης” του Λευκού Οίκου από την Τουρκία με πρωτεργάτη τον Τζουλιάνι! Δημοσίευμα της WP!

Εικόνα “άλωσης” του Λευκού Οίκου από την Τουρκία μεταδίδει δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post!
Πρωταγωνιστικό ρόλο σ΄ αυτή τη προσπάθεια επηρεασμού του Τραμπ υπέρ των συμφερόντων της Τουρκίας και του Ερντογάν φέρεται να έχει παίξει ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης και νυν δικηγόρος και σύμβουλος του Τραμπ Rudolph W. Giuliani.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα από το 2017 ο Τζουλιάνι με επιμονή που προκάλεσε σχόλια πίεζε τον Τραμπ να παραδώσει τον Φετουλάχ Γκιουλέν στον Ερντογάν! Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται η εφημερίδα στο δημοσίευμα της, ο Τραμπ είχε πειστεί και πολύ συχνά ρωτούσε τους συνεργάτες του “γιατί δεν μπορούμε να δώσουμε τον Γκιουλέν στη φίλη μας Τουρκία”! Του εξηγούσαν ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν κανένα λόγο να διευκολύνουν τον Ερντογάν αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος μετά από μικρό χρονικό διάστημα επανέρχονταν στο θέμα.
Ο Τζουλιάνι που τώρα είναι υπό έρευνα και για την υπόθεση της Ουκρανίας πίεζε αφόρητα τον Τραμπ προκαλώντας υποψίες αν και όπως γράφει η εφημερίδα δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί τα αίτια του υπέρμετρου ενδιαφέροντος του για τα τουρκικά συμφέροντα.
Το 2017 ο Τζουλιάνι είχε πιέσει τον τότε Αμερικανό ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον να βοηθήσει τον Ερντογάν σ’ ένα ακόμη σοβαρό θέμα. Ήθελε να σταματήσει τη δίωξη εναντίον Τούρκου τραπεζίτη που κατηγορούνταν ότι είχε “σπάσει” τις κυρώσεις κατά του Ιράν. Με την εντολή του καθεστώτος Ερντογάν.
Ο Τζουλιάνι δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη του προς την εφημερίδα ότι ποτέ δεν εκπροσώπησε την Τουρκία
Τον Δεκέμβριο πάντως, ο Τραμπ είχε πει στον Ερντογάν ότι η κυβέρνησή του θα ρίξει μια ματιά στο αίτημα έκδοσης του Γκιουλέν.

Οι συνομιλίες που είχε ο Τζουλιάνι με τον Τραμπ σχετικά με τον Γκιουλέν το 2017 ήλθαν τον ίδιο χρόνο που εκπροσωπούσε τον Ρ,Ζαράμπ, έναν Τούρκο-Ιρανό κατηγορούμενο για διαφθορά, ο οποίος είχε να καταθέσει ενοχλητικές πληροφορίες για τον Ερντογάν και άλλους κορυφαίους Τούρκους αξιωματούχους .Ο Ζαράμπ παραδέχτηκε την ενοχή του για την ενορχήστρωση συνωμοσίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποφύγει τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.

Ο Ερντογάν επανειλημμένα πίεσε το Τράμπμ για να απελευθερώσει τον Ζαράμπ, τόσο σε προσωπικές συναντήσεις και κλήσεις την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2017, σύμφωνα με πολλούς αξιωματούχους της διοίκησης και τον ίδιο τον Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε δημοσίως ότι ο Ζαράμπ, κατηγορούμενος για συνωμοσία και παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν, ήταν πολιτικός “όμηρος” .

Ο Τζουλιάνι προσχώρησε στη νομική ομάδα του Ζαράμπ τον Μάρτιο του 2017 και πέταξε στην Τουρκία στα τέλη Φεβρουαρίου για να συναντηθεί με τον Ερντογάν .

Στις ένορκες υποθέσεις που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, ο Τζουλιάνι ανέφερε ότι «σε καμία στιγμή» δεν είχε «συμμετάσχει στην εκπροσώπηση της Δημοκρατίας της Τουρκίας» ή ότι ενεργούσε ως εκπρόσωπος της χώρας.

Αναγνώρισε ότι το δικηγορικό γραφείο του εργάστηκε για την τουρκική κυβέρνηση, αλλά δήλωσε ότι απομακρύνθηκε από τις συζητήσεις.

“Ούτε ο [συνεργάτης μου] ούτε εγώ εκπροσωπώ τα συμφέροντα της Τουρκίας ή των Ηνωμένων Πολιτειών”, ανέφερε ο Τζουλιάνι σε ένορκη κατάθεση τον Μάιο του 2017.
Ωστόσο, ειδικοί του λόμπυ δήλωσαν ότι «φαίνεται να ενεργούσε για λογαριασμό ενός αλλοδαπού αρχηγού και εκπροσώπησε τα συμφέροντα αυτά ενώπιον αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Μ. Σάντερσον, δικηγόρος της Ουάσιγκτον, ο οποίος επικεντρώνεται στις υποθέσεις λόμπινγκ.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις