Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019

Προσοχή: Έτσι μπορεί ο εργοδότης σου να διαβάζει τα e-mail σου

Δείτε πως μπορεί ο εργοδότης σας να διαβάζει τα e-mail σας χωρίς να το καταλάβετε.


Ιδιαιτέρως προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όσοι εργάζονται σε κάποια
εταιρεία που χρησιμοποιεί την πληρωμένη έκδοση του G Suite της Google και τα προϊόντα που αυτή παρέχει, όπως το Gmail, τα Docs, το Drive, το Calendar κλπ. Κι αυτό γιατί η εταιρεία στην οποία εργάζονται έχει πλήρη πρόσβαση σε όλα όσα κάνεις σε αυτές τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των draft email σου.
Τουλάχιστον, αυτό αναφέρει ο πρώην εργαζόμενος στην Google, Martin Shelton, ο οποίος σε ένα μακροσκελές blog post του, αναφέρεται σε όλους τους τρόπους που η εταιρεία μπορεί να διαχειριστεί τα δεδομένα σου. Σύμφωνα με τον Martin λοιπόν, η ίδια η Google μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα σου τα αρχεία και να τα παραδώσει στην κυβέρνηση εφόσον αυτά ζητηθούν, ενώ, ανάλογα με την έκδοση του G Suite που χρησιμοποιηθεί η κάθε εταιρεία, οι προϊστάμενοί σου μπορούν να παρακολουθούν τις ενέργειές σου μέσα στο εργαλείο.
Σύμφωνα με με τους όρους χρήσης του G Suite άλλωστε: «ο διαχειριστής έχει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία που αποθηκεύεις στον λογαριασμό, του mail σου συμπεριλαμβανόμενου», ενώ μπορεί να γνωρίζει και όλα τα αρχεία που έχεις ανοίξει. Ωστόσο, η πληροφορία που αναφέρει ο Martin Shelton, σχετικά με τα draft είναι κάτι μέχρι στιγμής άγνωστο και κάτι που πρέπει να επιστήσει την προσοχή αρκετών όσον αφορά το πως χρησιμοποιούν μια εταιρική πλατφόρμα.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις