Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

ΕΚΤΑΚΤΟ: H Μόσχα προειδοποιεί την Αθήνα: «Έλληνες, θα έχετε τη μοίρα των Κούρδων» – «Οι ΗΠΑ θα σας εγκαταλείψουν»

Οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα όπως έκαναν και με τους Κούρδους, μας προειδοποιεί η Μόσχα, γεγονός που λίγο πολύ η
ελληνική ηγεσία πρέπει να έχει κατανοήσει αλλά φαίνεται να αδιαφορεί, αποδεχόμενη την αμερικανοποίηση της Βόρειας Ελλάδας χωρίς κανένα απολύτως αντάλλαγμα.

Το έγκλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία από τους Τούρκους καθεστωτικούς, έχεις ως στόχο τη γενοκτονία των Κούρδων και έχει πάρει το «πράσινο φως» από τον Αμερικανό πρέδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πλέον δρα μονομερώς, καταστρέφοντας πλήρως τη δομή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Με το Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ να αποτελούν τους επόμενους στόχους της Άγκυρας, η Συρία αποτελεί ένα μάθημα για το τι μας περιμένει από τη λυκοφιλία με τις ΗΠΑ. Καλό θα ήταν να λάβουμε υπόψιν τόσο διπλωματικά όσο και στρατιωτικά την προειδοποίηση της Μόσχας, και η ρωσοφοβία που προωθείται στον δυτικό κόσμο να γίνει παρελθόν.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Βλαντιμίρ Χιζόφ προειδοποιεί με δραματικό τόνο τους Έλληνες ότι οι Αμερικανοί θα τους εγκαταλείψουν όπως έγινε και με τους Κούρδους.

Σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης την οποία παραχώρησε κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φόρουμ της Ρόδου «Διάλογος Πολιτισμών», έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το απόσπασμα από την συνέντευξη του Ρώσου Πρέσβη:

ΕΡ: – Η θέση της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη διευθέτηση της σύγκρουσης στη βορειοανατολική Συρία προφανώς συμπίπτει. Και οι δύο πλευρές ευνοούν την επίλυσή του μέσω διαλόγου. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με την ΕΕ για το θέμα αυτό;

ΑΠ: – Αυτό είναι σωστό, πρέπει να λύσετε το πρόβλημα μέσω του διαλόγου. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριλαμβάνει την κυβέρνηση στη Δαμασκό ως εταίρους στις διαπραγματεύσεις αυτές και φυσικά την συμπεριλαμβάνουμε. Είμαστε έτοιμοι να μεσολαβήσουμε μεταξύ της Άγκυρας και των Κούρδων και μεταξύ των Κούρδων και της Δαμασκού. Εν τω μεταξύ, εμείς προειδοποιήσαμε τους Κούρδους ότι οι Αμερικανοί τους θα εγκαταλείψουν. Και εδώ, στη Ρόδο, μπορώ να προειδοποιήσω προσωπικά τους Έλληνες γι ‘αυτό, να σκεφτούν αν τους περιμένει μια παρόμοια μοίρα.

ΕΡ: -Αφού μιλήσατε για τους Έλληνες. Στις αρχές Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μ.Πομπέο στην Αθήνα, τα δυο μέρη υπέγραψαν τη νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Πώς η Ελλάδα, ο παραδοσιακός εταίρος της Ρωσίας, εξηγεί μια τέτοια κίνηση;

ΑΠ: – Νομίζω ότι αυτό είναι λάθος, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Φυσικά, θα πρέπει να ρωτήσετε την ελληνική πλευρά για τους λόγους για τους οποίους ελήφθη μια τέτοια απόφαση. Αλλά δεν αποκλείω ότι το έκαναν εν μέσω εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η απόφαση είναι καλά ζυγισμένη από την άποψη προοπτικής.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις