Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019

Νέο «χαστούκι» για την Boeing: Ρωγμές στα φτερά δεκάδων 737 - Καθηλώνονται άμεσα

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί ο εντοπισμός ρωγμών στα φτερά δεκάδων Boeing 737, μετά από έκτακτη επιθεώρηση του παγκόσμιου στόλου, γεγονός που καταφέρνει άλλο ένα πλήγμα
στην άλλοτε πανίσχυρη αμερικανική εταιρεία αεροναυπηγικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ρωγμές εντοπίστηκαν σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 5% του στόλου Boeing 737, παλαιότερης κατασκευής. Το πρόβλημα εντοπίζεται στη σύνδεση των φτερών με τη δεξαμενή καυσίμων και αφορά 36, μέχρι στιγμής, αεροσκάφη από τα 686 που ελέγχθηκαν, τα οποία και καθηλώθηκαν άμεσα.

Οι έκτακτοι έλεγχοι ξεκίνησαν μετά από ειδοποίηση της ίδιας της Boeing προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και αφορούσαν αεροσκάφη με περισσότερες από 30.000 πτήσεις μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Αφορά τα μοντέλα 737-600, 737-700, 737-800 και 737-900.

Οι ρωγμές «μπορούν να επηρεάσουν τη δομική ακεραιότητα του αεροσκάφους και να έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ελέγχου του», αναφέρει η αμερικανική ΥΠΑ.

Ήδη η Βραζιλιάνικη εταιρεία Gol Linhas Aereas Inteligentes δήλωσε ότι αποσύρει 11 από τα αεροσκάφη της από την υπηρεσία. Η αμερικανική Southwest Airlines καθήλωσε δύο αεροσκάφη της λόγω ρωγμών ενώ θα προχωρήσει στην εξέταση 100 ακόμη αεροπλάνων. Η Lion Air της Ινδονησίας δήλωσε ότι θα επιθεωρήσει τον στόλο των 737 ενώ ο εθνικός αερομεταφορέας της χώρας, Garuda, καθήλωσε ένα αεροσκάφος μετά τον εντοπισμό ρωγμών.

Η Boeing δηλώνει ότι η ασφάλεια και η ποιότητα αποτελούν τις κορυφαίες προτεραιότητές της και συνεργάζεται με τους πελάτες της για την όσο το δυνατόν συντομότερη επιδιόρθωση των ζημιών.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στην αξιοπιστία της εταιρείας, που επλήγη βαριά μετά τα δύο πολύνεκρα δυστυχήματα με 737 Max, την καθήλωση του παγκόσμιου στόλου και τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις