Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019

Η Ρωσία εκτιμά ότι η τουρκική επίθεση στη Συρία θα διαρκέσει “μερικές μέρες” και δεν ενοχλείται διόλου…

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την οποία επικαλείται η εφημερίδα Vedomosti, εκτιμάται ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην βόρειο Συρία θα
διαρκέσει ακόμη μερικές ημέρες και δεν μπορεί να συνεχισθεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι σ’ ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να συναντηθεί στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και ως εκ τούτου , σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα ήθελε να δείξει στον συνομιλητή του πόσο αποτελεσματική ήταν η επιχείρηση αυτή.

Η Ρωσία πάντως δεν πρόκειται να διακόψει την διακοινοβουλευτική συνεργασία με την Τουρκία μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι.

«Το πλαίσιο αυτής της επιχείρησης θα γίνει αντιληπτό τις αμέσως επόμενες ώρες» δήλωσε ο Σλούτσκι και προσέθεσε ότι «όταν κάποιος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με τις οποίες εμείς δεν συμφωνούμε, το να κλείσουμε απλώς τις πόρτες, σημαίνει ότι παύουμε να υπάρχουμε ως παράγοντας επιρροής σε μια κατάσταση με την οποία δεν συμφωνούμε». «Γι’ αυτόν τον λόγο – συνέχισε ο Σλούτσκι- με κανένα τρόπο δεν μπορεί να γίνει λόγος για την οποιαδήποτε διακοπή της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας με την Μεγάλη Εθνική Συνέλευση της Τουρκίας». Ο Σλούτσκι είπε ότι ενδεχομένως κάποιες εκδηλώσεις να μετατεθούν, αλλά γενικά οι επαφές μεταξύ των κοινοβουλευτικών θα διατηρηθούν τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και «σε όλα τα πολυάριθμα επίπεδα».

Ο Σλούτσκι παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, η στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε η Τουρκία στην Συρία, να την απομακρύνει περισσότερο από τις ΗΠΑ. «Οι προηγούμενες επιχειρήσεις προκάλεσαν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας. Όμως τώρα, ας είμαστε εγκρατείς σε κάποιες απόλυτες προβλέψεις, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ότι κάθε στρατιωτική επιχείρηση και οι εκτιμήσεις γι αυτήν, είναι μια εξαιρετικά λεπτή υπόθεση», ανάφερε ο Σλούτσκι

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Πηγές: TASS, Vedomosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις