Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019

ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ! Ο Συριακός στρατός μπήκε στη Μanjib! – Αναπτύσσονται & Ρώσοι στη περιοχή – Η Άγκυρα στέλνει εσπευσμένα τανκ!

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια 

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στην Συρία, καθώς ο Συριακός στρατός, πριν λίγα
λεπτά μπήκε στην Manjib. Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις του Άσαντ ενώθηκαν με Ρώσους στρατιώτες στην περιοχή Al-Sajour.
Ταυτόχρονα, Κούρδοι διεξάγουν συνομιλίες μαζί με Σύρους σε ρωσική βάση, όπως αναφέρουν αραβικά ΜΜΕ.
Η Άγκυρα την ίδια στιγμή στέλνει ενισχύσεις με τανκ στη Manjib, όπου εκεί ήδη βρίσκονται συριακά T-72 & T-90, με την Δαμασκό να στέλνει εκτάκτως και μαχητικά.


FSA vows to push Assad ad Russian forces out of .

North Press has video of Syrian army moving into Manbij. Very easy. Since Arima there was already Russian-Syrian govt centre.
North-Press reporter: Deployment of the Syrian Governmental Forces on the outskirts of Manbij city in preparation for their entry @NPA_SY

117 people are talking about this

O ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Η επίθεση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία φαίνεται ότι στοχεύει στην επίτευξη κατάληψης πόλης του Deir ez-Zor, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί εκατομμύρια Σύρων προσφύγων σε μια μεγαλύτερη ασφαλή ζώνη από ό, τι είχε αρχικά προβλεφθεί, ενώ η Άγκυρα «γλυκοκοιτάζει» και τα πετρέλαια της χώρας.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, ο τουρκικός στρατός θα δημιουργούσε μια ασφαλή ζώνη 20 μιλίων στη βόρεια Συρία, που θα εκτείνονταν παράλληλα με τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία για περίπου 300 μίλια.
Το νέο σχέδιο όμως το οποίο αποφάσισε ο Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία θα επεκτείνει την περιοχή ελέγχου της προς νότο κοντά στην πόλη Deir ez-Zor, πολύ πιο πέρα ​​από το προτεινόμενο βάθος που είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στην 74η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  Nordic Monitor, ο Πρόεδρος Ερντογάν ζήτησε 28 δισεκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ για την κατασκευή οικιών  για να εγκατασταθούν οι Σύροι στη βόρεια Συρία, ενώ ο τουρκικός στρατός επιδιώκει σήμερα να δημιουργήσει εκεί μια υποτιθέμενη ασφαλή ζώνη.
Η Άγκυρα θεωρεί ότι ο SDF αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας. Η Τουρκία βλέπει τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίες αποτελούν τον  SDF, ως επέκταση του Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Αυτά όμως είναι σαθρές δικαιολογίες διότι η Τουρκία υλοποιεί ξεκάθαρα το σχέδιο «του εθνικού όρκου» και τίποτε άλλο.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις