Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019

ΙΣΧΥΡΟΣ Σεισμός ΤΩΡΑ κοντά στη Ρόδο - Αισθητός σε πολλές περιοχές - ΜΙΚΡΟ ΤΟ ΕΣΤΙΑΚΟ ΒΑΘΟΣ

Σεισμός Τώρα: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC), σημειώθηκε στις 00:06 μετά τα μεσάνυχτα
(ξημερώματα Παρασκευής 25/10), σε υποθαλάσσια περιοχή, κοντά στην πόλη της Ρόδου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 2 χλμ.Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται στα 37 χλμ. ανατολικά από την πόλη της Ρόδου.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 4,6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 13,5 χλμ., και επίκεντρο 47 χλμ. ανατολικά της Ρόδου.

Από την πλευρά του, και το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Γεωλογικής Επισκόπισης (USGS), κατέγραψε το σεισμό στα 4,6 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές από τη δόνηση, η οποία έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου και της Μικράς Ασίας.


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις