Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Semifreddo με Φυστικοβούτυρο

Ένα γλυκό στo οποίο δε μπορώ ν’ αντισταθώ για κανένα, μα κανένα λόγο, είναι το semifreddo.
Κάθε φορά που ετοιμάζω αυτό το γλύκισμα σκέφτομαι αν άραγε οι Ιταλοί, που θεωρούνται γκουρού στην κατηγορία του παγωτού, επινόησαν αυτό το θεϊκό γλυκό σκόπιμα για να τους αποθεώνουμε κάθε φορά που απολαμβάνουμε τη βελούδινη και μοναδική υφή του!

Βέβαια οι λόγοι που προτιμώ ένα σπιτικό, κρεμώδες και πλούσιο σε γεύση semifreddo από ένα κοινό παγωτό είναι:
  • η εύκολη και εγγυημένη παρασκευή του, αφού δε χρειάζεται παγωτομηχανή
  • τα εποχιακά φρούτα, οι ξηροί καρποί και ο καφές που του ταιριάζουν απόλυτα και χρησιμοποιούνται εύκολα στην παρασκευή του
  • πως κόβεται σε φέτες χωρίς κόπο και άρα μπορώ να το σερβίρω ως επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα, εξασφαλίζοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα
  • πως δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να έχει δοκιμάσει semifreddo και να μην υποκλιθεί στη γεύση του, ίσως και λίγο περισσότερο από ό,τι στο παγωτό
Το semifreddo το έχω δοκιμάσει σε αμέτρητες παραλλαγές, με μαρέγκα ή χωρίς, και το φτιάχνω όλο τον χρόνο Ένα από τα πιο αγαπημένα μου μέχρι προσφάτως ήταν αυτό με τη ρικότα και τα φρέσκα σύκα.
Όμως, ακόμη και αυτή τη στιγμή που σου γράφω, «λιώνω» με κάθε μπουκιά του semifreddo με φυστικοβούτυρο.
Συνταγές για Σεμιφρέντο
Βρε παιδιά πείτε μου επιτέλους: αυτό το φυστικοβούτυρο «ΠΑΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΠΙΑ»; Ας δώσω τώρα και την απάντηση μόνη μου, ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ!
Το φυστικοβούτυρο ανήκει για εμένα στο TOP 10 των θεϊκότερων γεύσεων στον πλανήτη.
Πρόκειται  σίγουρα γι’ αυτό που λέμε UMAMI γεύση. Έτσι, για την πιο φανταστική συνταγή για semifreddo με φυστικοβούτυρο επιλέγω το ελληνικό Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου Crunchy που έχει μοναδική υφή και αρμονική γεύση, ώστε να απογειώσει το προσεκτικά φτιαγμένο μου semifreddo!
Συνταγές για Εύκολο Παγωτό Φυστικοβούτυρο
Δώσε βάση στο crumble από φυστικοβούτυρο με το οποίο θα το συνοδεύσεις. Φτιάχνεται πανεύκολα, με τρία μόλις υλικά και υπόσχομαι ότι δεν πρόκειται να αναζητήσεις ποτέ ξανά άλλη συνταγή για crumble.
Τελευταία συμβουλή: Φτιάξε καλού-κακού διπλή δόση!

Semifreddo με Φυστικοβούτυρο, Crumble και Ρευστή Καραμέλα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15′
Χρόνος Αναμονής: 180′ 
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος
Μερίδες: 10

Υλικά
Για το semifreddo με φυστικοβούτυρο
100 g.  Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου, Crunchy
470 ml. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
100 g. τυρί κρέμα
110 g. ζάχαρη
5 αυγά
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1 στικ φυσική βανίλια
Για το crumble με φυστικοβούτυρο25 g. ζάχαρη
40 g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 g. Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου Crunchy
Για τη ρευστή καραμέλα100 g. ζάχαρη
130 g. κρέμα γάλακτος
35 g. βούτυρο
Επιπλέον για το σερβίρισμα
50 g. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
1Το Semifreddo:  Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, τους οποίους ρίχνουμε σε ένα μεταλλικό μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ και τοποθετούμε το μεταλλικό μπολ σε μπεν μαρί.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το νερό δεν πρέπει να κοχλάζει, ούτε να ακουμπά στο μπολ, γιατί τα αυγά θα βράσουν.
Χρησιμοποιούμε ένα σύρμα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να πάρει ένα υπόλευκο χρώμα. Όταν το μείγμα γίνει σαν κρέμα, αποσύρουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε σε σαντιγί.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου, Crunchyτην κρέμα που ετοιμάσαμε με τους κρόκους και τα σποράκια της βανίλιας (το εξωτερικό της περίβλημα το κρατάμε για να αρωματίσουμε τη ρευστή καραμέλα).
Αναδεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
Καλύπτουμε με μεμβράνη τροφίμων το σκεύος που πρόκειται να παγώσουμε το semifreddo: προτιμάμε μια μακρόστενη φόρμα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη το λιγότερο για 4 ώρες.
Παγωτό χωρίς παγωτομηχανή Συνταγές
2Για το crumble με φυστικοβούτυρο: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέσα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι τα υλικά να γίνουν ψίχουλα.
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το μείγμα του crumble.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
3Για τη ρευστή καραμέλα: Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη με το εξωτερικό περίβλημα της βανίλιας σε μέτρια φωτιά, προκειμένου να γίνει καραμέλα, χωρίς ν’ ανακατέψουμε.
Μόλις πάρει σκούρο χρώμα, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Αποθηκεύουμε σε βάζο.
Αναποδογυρίζουμε το semifreddo σε πιατέλα και το αφήνουμε 2-3 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
Σερβίρουμε το semifreddo με το crumble, τη ρευστή – ζεστή καραμέλα και τριμμένη κουβερτούρα.
Semifreddo με Φυστικοβούτυρο Συνταγή
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Το crumble και η ρευστή καραμέλα δεν είναι απαραίτητα. Το semifreddo με φυστικοβούτυρο σερβίρεται και σκέτο.
-Για το semifreddo καλό είναι να έχουμε βάλει την κρέμα γάλακτος για 5 λεπτά στην κατάψυξη ενώ για τη ρευστή καραμέλα να την έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.  Αν η κρέμα γάλακτος είναι κρύα η καραμέλα θα σκληρύνει αλλά συνεχίζοντας ν’ ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά διαπιστώνουμε ότι σιγά-σιγά λιώνει.
– Το κονιάκ δεν είναι απαραίτητο ή μπορεί να αντικατασταθεί με κάποιο λικέρ.
– Αν μας αρέσει, προσθέτουμε τριμμένη σοκολάτα και μέσα στο semifreddo.
Εύκολο Παγωτό Semifreddo Συνταγές

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις