Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Ρώσικα Su-35 έτρεψαν σε φυγή τουρκικά F-4 & F-16 – Η Άγκυρα εξοπλίζει με άρματα μάχης τον FSA – Έκτακτη συνάντηση Ακάρ-Φιντάν

Κάτι άλλαξε ολοκληρωτικά εκεί στην Μόσχα και σύμφωνα με πηγές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ΜΜΕ, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-35 απογειώθηκαν εσπευσμένα πριν λίγο από την αεροπορική βάση
Khmeimim, και αναχαίτισαν τουρκικά αεροσκάφη F-4 και F-16.

Δεδομένου του γεγονότος ότι ο συριακός στρατός βρίσκεται ήδη εντός της πόλης Manbij και σκοπεύει να καταλάβει και την πόλη Kobani, τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σηκώθηκαν, σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς αναλυτές, για να εξουδετερώσουν στο έδαφος και πριν έρθει στην περιοχή το συριακό στρατό.
Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη προφανώς εμπόδισαν τα τουρκικά να το πράξουν και να ολοκληρώσουν αυτό το «βρώμικο» καθήκον, το οποίο διέταξε το τουρκικό ΓΕΕΔ και ο Ερντογάν.
Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με το θέμα αυτό από τους αξιωματικούς της διοίκησης των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στη Συρία, ωστόσο, σύμφωνα με ομάδες παρακολούθησης στην περιοχή, πράγματι ρωσικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν να πετούν στην Βόρεια Συρία, στην οποία δρουν εδώ και ώρα τουρκικά μαχητικά.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο ρωσικός στρατός εγκατέστησε no fly Zone πάνω από το Manbij και σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από αυτό, ενώ αναφέρεται και η πιθανή μετακίνηση συστημάτων S-400 που βρίσκονται στην αεροπορική βάση Khmeimim κοντά στην πόλη Masyaf.
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε μια δήλωση πριν λίγο στην οποία προλόγισε την ανενόχλητη εισβολή των ΤΕΔ στο Kobani, το οποίο, παρεμπιπτόντως, θα έπρεπε να τεθεί υπό τον έλεγχο του συριακού στρατού κατά τις επόμενες 48 ώρες, κάτι που συμφωνήθηκε πλήρως με τη Ρωσία, και αυτό αποτελεί γεγονός που εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με τη συρο-ρωσική στρατιωτική συνεργασία.
«Υπάρχουν διάφορες φήμες, αλλά φαίνεται ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα με το Kobani. Η Ρωσία έχει μια θετική στάση απέναντι στο θέμα αυτό», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Σήμερα επίσης είχαμε και «απάντηση» στην τουρκική επιθετικότητα από τους Κούρδους και σύμφωνα με τους Τούρκους, υπάρχουν τραυματίες στην πόλη Τζεϊλανπινάρ. Εξάλλου, πριν από λίγες ώρες υπήρξε έκτακτη συνάντηση του Τούρκου ΥΠΑΜ Χ. Ακάρ με τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ)  Χ.Φιντάν διότι οι Τούρκοι προφανώς κάτι ετοιμάζουν κατά της Δαμασκού.
Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere tank sevkiyatı gerçekleştirildi
See Öztürk's other Tweets
Μέρος αυτού που ετοιμάζουν το αναφέρουν κοινωνικά δίκτυα τα οποία αναφέρουν την παράδοση αρμάτων μάχης Μ60Α3 στα χέρια των Σύριων ανταρτών του FSA, τους οποίους ετοιμάζουν να επιτεθούν στον συριακό τακτικό στρατό του Άσαντ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στο βόρειο τμήμα της Συρίας, για να αναλάβουν την κατάσταση μετά την αποχώρηση των Αμερικανών που αφήνουν πίσω όμως το χάος.
Αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο στόχος της μετακίνησης του συριακού στρατού, που ξεκίνησε από τη νύχτα και συνεχώς ενισχύεται στο δρόμο, είναι η ανακατάληψη των πόλεων που έχουν πέσει στα χέρια των Τούρκων.
Αυτό όμως που δεν έχει διευκρινιστεί είναι το εάν οι Ρώσοι θα αφήσουν Τούρκους και Σύρους να «κονταροχτυπηθούν» μετά την απόσυρση των ΗΠΑ, καθώς και οι Ιρανοί δεν επιθυμούν τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή και το δηλώνουν με κάθε τρόπο κάθε μέρα.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις