Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

H Standard and Poor’s αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες ΕΔΩΣΕ «ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ»

Στο Β από Β- αναβάθμισε η Standard and Poor’s την πιστοληπτική αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών, σε συνέχεια της αντίστοιχης αναβάθμισης του ελληνικού αξιόχρεου.


Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης Standard ανακοίνωσε η αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών αντανακλά τη βελτιωμένη οικονομία και το μικρότερο ρίσκο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Ο οίκος συμπεριλαμβάνει στην ανάλυσή του και τις μακροοικονομικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας τονίζοντας πως μετά τα προγράμματα στήριξης, τα θεμελιώδη της οικονομίας βελτιώνονται, η αγορά ακινήτων πλέον έχει θετικές προοπτικές, το σχέδιο Ηρακλής θα επιταχύνει τη θεραπεία των ισολογισμών των τραπεζών και το ευρύτερο περιβάλλον θα λειτουργήσει θετικά στα αποτελέσματά τους.

Η εταιρεία αξιολόγησης αναβαθμίζει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Εθνικής, της Eurobank και της Alpha από Β- σε Β και αναθεωρεί θετικά τις προοπτικές της αξιολόγησης Β- της Τράπεζας Πειραιώς.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η S&P αναφέρει ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας αποκτά μεγαλύτερη δυναμική, το οποίο βλέπει ως θετική εξέλιξη για το οικονομικό προφίλ των ελληνικών τραπεζών.

Η εταιρεία συμπεριλαμβάνει στην ανάλυσή της και τις μακροοικονομικές ιδιαιτερότητες της Ελλάδας: Αναφέρει πως μετά τα προγράμματα στήριξης τα θεμελιώδη της οικονομίας βελτιώνονται, η αγορά ακινήτων έχει βρει πάτο και πλέον έχει θετικές προοπτικές, το σχέδιο Ηρακλής θα επιταχύνει την θεραπεία των ισολογισμών των τραπεζών και το ευρύτερο περιβάλλον θα λειτουργήσει θετικά στα αποτελέσματά τους.

«Θεωρούμε ότι η τρέχουσα ανάκαμψη στο οικονομικό και λειτουργικό περιβάλλον στην Ελλάδα ενισχύεται, κάτι που βλέπουμε να επιδρά θετικά στο χρηματοπιστωτικό προφίλ των Ελληνικών τραπεζών. Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα θα επιτύχει ανάπτυξη περίπου 2,5% κατά μέσο όρο κάθε χρόνο ως το 2022, σημαντικά υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καθώς η εγχώρια ζήτηση θα δυναμώνει και οι καλές εξαγωγικές επιδόσεις θα συνεχίζονται» αναφέρει η S&P στην ανάλυση της αξιολόγησής της.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις