Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Μπογδάνος: «Ναι, στα ξερονήσια οι πρόσφυγες» (vid)

Ως... ταμπού που έχει μείνει στους Έλληνες από την κατοχή και την χούντα, χαρακτήρισε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος της αντιδράσεις για την μετακίνηση των προσφύγων σε έρημα νησιά.


Μέχρι και πριν από λίγο καιρό, ακουγόταν ως πρόταση-σενάριο που στο άκουσμά του και μόνο έφερνε στο μυαλό εφιάλτες, στους μεγαλύτερους σε ηλικία και προκαλούσε αντιδράσεις στους νεότερους από τα όσα είχαν ακούσει.

Κι όμως, με αφορμή την είδηση για την δημιουργία ενός κέντρου προσφύγων στην βραχονησίδα Λέβιθα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τάχθηκε υπέρ του να στέλνονται οι συγκεκριμένοι άνθρωποι σε ξερονήσια.

Κατά την παρουσία του στο Kontra News, ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγκώνη για το θέμα αυτό, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ο παρακάτω διάλογος...

-Σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια;
-Ναι, σοβαρά στην Ελλάδα ξερονήσια. Έχουμε πάρα πολλά. Δεν μπορούμε μια ζωή...
-Ένα Αλκατράζ για πρόσφυγες και μετανάστες δηλαδή...
-Δεν μπορούμε μια ζωή να μας κατατρέχουν ορισμένα ταμπού και κάποιου είδους μετεμφυλιακά ή μεταδιδακτορικά κόμπλεξ.
-Εντάξει, η μισή Ελλάδα μαρτύρησε σε αυτά τα ξερονήσια
-Ναι, αλλά κύριε Μελιγκώνη εσείς και εγώ ζούμε σε μία άλλη γενιά. Πρέπει να πάμε παρακάτω.

Στη συνέχεια μάλιστα, συμπλήρωσε: «Έχουμε πάρα πολλά νησιά. Χρειαζόμαστε χώρο να φιλοξενήσουμε κάποιους ανθρώπους, χωρίς να δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα σε τοπικές κοινωνίες», ενώ στη συνέχεια τα άλλαξε κάπως μιλώντας για αραιοκατοικημένα νησιά, όπως είναι η Λέβιθα (μένει μία οικογένεια εκεί).

Μάλιστα, όταν του αναφέρθηκε το παράδειγμα της οικογένειας Αντετοκούνμπο, με τον δημοσιογράφο να του επισημαίνει πως δεν γίνεται από τη μία να είμαστε υπερήφανοι και από την άλλη να λέμε για Αφρικανούς, προσπάθησε να το μαζέψει πάντως, λέγοντας πως εκεί δεν θα πάνε όσοι δικαιούνται άσυλο.

Προφανώς, ο βουλευτής της Ν.Δ ξέχασε πως η οικογένεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο για πολλά χρόνια ήταν... παράνομη στην χώρα μας, χωρίς χαρτιά.

Δείτε τον διάλογο από το 22:54 του παρακάτω video...




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις