Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΛΥΣΗ - Ψάχνει τρόπο υπαναχώρησης στην προανακριτική ο βραχυκυκλωμένος ΣΥΡΙΖΑ

Χαρακτηριστική της στρατηγικής ΣΥΡΙΖΑ είναι η χθεσινή δήλωση του πρώην Προέδρου της Βουλής και με επιρροή στις απόφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση


Την ώρα που στη Βουλή έρχονται από τη Δικαιοσύνη νέα στοιχεία για τη «σκευωρία» ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Novartis, ο Aλέξης Τσίπρας παραμένει βραχυκυκλωμένος με τις μεθόδους που επέλεξε να παρεμποδίζει το έργο της Προανακριτικής με στόχο να περιοριστούν οι αποκαλύψεις του συστήματος ενοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων που είχε στήσει.

Η υιοθέτηση της ακτιβιστικής πολιτικής αλά Παύλο Πολάκη από τον κ. Τσίπρα, με την οποία έχει προς το παρόν καταφέρει (με μεγάλο πολιτικό κόστος) να «μπλοκάρει» τις εργασίες της Προανακριτικής, αμφισβητώντας την απόφαση της πλειοψηφίας της για εξαίρεση των Πολάκη-Τζανακόπουλου, έχει προκαλέσει βέρτιγκο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.t

Χαρακτηριστική της στρατηγικής ΣΥΡΙΖΑ είναι η χθεσινή δήλωση του πρώην Προέδρου της Βουλής και με επιρροή στις αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση -σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha-, ότι «από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπροσωπεία των βουλευτών που μετέχουν στην Προανακριτική θα βρίσκονται από την αρχή μέχρι το τέλος τόσο ο κ. Πολάκης όσο και ο κ. Τζανακόπουλος. Εννοώ ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν κάποιοι αντικαταστάτες».

Λίγο αργότερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Σπύρος Λάππας -σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Real FM- δήλωσε πως στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης «θα εξεταστεί κανονικά ο Φρουζής. Σας κάνω τη δήλωση ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ότι την Τρίτη θα γίνει κανονικά η εξέταση του μάρτυρα. Ταυτόχρονα με τη συζήτηση άλλων διαδικαστικών θεμάτων που έχει θέσει ο εγκαλούμενος, δηλαδή ο κ. Παπαγγελόπουλος». Κάτι που ξέρει καλά ο κ. Λάππας, αλλά και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι για να γίνει θα πρέπει η Προανακριτική να μπορέσει να ξεκινήσει την συνεδρίαση, δηλαδή να έχει νόμιμη σύνθεση και να μην παρίστανται οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος.

Το σόου «φρουρά-φρουρά» που διακαώς επιθυμούσε προχθές το βράδυ να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν του βγήκε, καθώς ούτε παρεμποδίστηκαν οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος να εισέλθουν στην αίθουσα, ούτε κλήθηκαν οι αστυνομικοί από τον πρόεδρο της Επιτροπής να τους απομακρύνει. Εξανεμίζοντας έτσι και φωτογραφίες και βίντεο «ηρωοποίησης» του κοινοβουλευτικού αντάρτικου…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο θα επιχειρήσουν να βρουν το δρόμο… της επιστροφής στην κοινοβουλευτική τάξη μέσω μιας συλλογικής απόφασης, έτσι ώστε να εξευμενίσουν και να κάμψουν το θυμό του κ. Πολάκη.

Μια προσπάθεια που είχε γίνει από την πρώτη κιόλας ημέρα που αποφασίσθηκε η εξαίρεση των δύο από την Επιτροπή, όταν η Ολγα Γεροβασίλη έλεγε σε συνομιλίες που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακολουθούσε τη γραμμή Πολάκη: «Εγώ δεν δέχομαι να αντικατασταθώ». Αλλο εάν μετά προφανώς αναγκάστηκε και έβγαλε ανακοίνωση που μιλούσε για παρερμηνεία των δηλώσεών της.

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Γιάννης Μπούγας πάντως έστειλε χθες επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, με την οποία τον ενημερώνει για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που ουσιαστικά έχει «μπλοκάρει» τις εργασίες της Επιτροπής, κάτι που θα συνεχιστεί εάν δεν αποχωρήσουν ή αντικατασταθούν οι κ.κ. Πολάκης και Τζανακόπουλος, ώστε η Επιτροπή να έχει νόμιμη σύνθεση.

Ο κ. Τασούλας χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε ότι «από εδώ και πέρα αυτό που είδαμε (προ)χθες να γίνεται και να εμποδίζεται η Επιτροπή από δύο βουλευτές μη μέλη δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Αυτή θα διεξαχθεί κανονικά. Και θα προστατευτεί η αποστολή της Επιτροπής και η εντολή που έχει δώσει στην Επιτροπή με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής», ενώ για τον τρόπο που θα γίνει ανέφερε «με τρόπο νόμιμο, θεσμικό και προβλεπόμενο. Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος, υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι που προβλέπονται γι’ αυτούς οι οποίοι μπαίνουν με το ζόρι χωρίς να είναι μέλη σε μια Επιτροπή που έχει καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου».


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις