Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Αποκαλύπτεται το μεγάλο ψέμα του Ερντογάν για τους πρόσφυγες! Πως “τρώει” τα λεφτά των Ευρωπαίων

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Αποκαλυπτικός ο Μεχμέτ Γιλμάζ στην τακτική του στήλη στην εφημερίδα Τ24 για τα ψέματα που λέει ο σουλτάνος στον κόσμο για τους πρόσφυγες.


Ο αρθρογράφος στο άρθρο του με τίτλο “Ο Ερντογάν μας εξαπατά ή εξαπατάται;” αποκαλύπτει το περιεχόμενο των συμφωνιών που έγιναν μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν για το προσφυγικό.

Μπορεί ο Πρόεδρος να ζητά, γράφει, χρήματα από τη Δύση για να κατασκευάσει πόλεις στα σύνορα της χώρας του με τη Συρία για την μετεγκατάσταση των προσφύγων , αλλά αγνοεί ότι αυτό δεν είναι εφικτό βάσει των συμφωνιών που υπέγραψαν.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΚΑΙ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ!

Βέβαια, αναρωτιέται γιατί ζητά χρήματα από τη Δύση και όχι από την μουσουλμανική Ανατολή. Είναι , όμως, σίγουρος πως και αν ακόμα ζητήσει κανείς δεν θα του δώσει δεκάρα.

Στη συνέχεια επιρρίπτει ευθύνες στο υπουργείο εξωτερικών για παραπλάνηση ή έλλειψη ενημέρωσης για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Γιλμάζ γράφει χαρακτηριστικά:”Στις 29 Οκτωβρίου, την παραμονή της Συνόδου για την σύνταξη του Συντάγματος της Συρίας στη Γενεύη, συναντήθηκαν οι υπουργοί εξωτερικών του Ιράν, της Ρωσίας και της Τουρκίας στην Αστάνα. Στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση , στην τελευταία παράγραφο υπήρχαν λεπτομερείς αναφορές για την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων και εκείνων που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Συρία στην πατρίδα τους.

Η παράγραφος αυτή προστέθηκε και σε επόμενη συνάντηση στην Αστάνα.

Τελικά στις 13 Δεκεμβρίου οι μόνιμοι αντιπρόσωποι της Ρωσίας, της Τουρκίας και του Ιράν στα ΗΕ έστειλαν επιστολή στο Συμβούλιο Ασφαλείας , για την επιστροφή των προσφύγων.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ικανοποίησε το αίτημα τους και επιβεβαίωσε ότι εγγυάται την επιστροφή των Σύριων προσφύγων στις εστίες τους.

Φυσικά οι πληροφορίες αυτές δεν δημοσιεύτηκαν στην Ιστοσελίδα του υπουργείου εξωτερικών. Η είδηση αποκρύπτεται από τον τους Τούρκους. Δημοσιοποιήθηκε στην Ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών και  του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αριθμό S/2019/947.

Δηλαδή κι αν ακόμα ο Ερντογάν καταφέρει να κτίσει τις πόλεις δεν έχει το δικαίωμα να εγκαταστήσει εκεί τους Σύριους πρόσφυγες. Πρέπει να παύσει να ονειρεύεται”.

Δεν ξέρουμε αν ονειρεύεται ή έχει άλλους σκοπούς. Να χρησιμοποιεί για παράδειγμα το προσφυγικό για να εκβιάζει τη Δύση και να παίρνει  άφθονο χρήμα .

Εάν επιβεβαιωθούν οι αποκαλύψεις αυτές τότε έφθασε η ώρα που θα  τον εκβιάζουμε εμείς  και όχι εκείνος.  Αλλά και η Δύση ας παύσει να τον χαϊδεύει με τον φόβο μήπως ανοίξει τις πόρτες και μας στείλει και άλλους πρόσφυγες.  Γιατί αυτοί που θα μας έρθουν δεν θα είναι κατατρεγμένοι αλλά μέλη του ISIS για ειδικές επιχειρήσεις….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις