Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

ALERT - EKTAKTO: Το Ισραήλ βγάζει Κορβέτες & μαχητικά στην κυπριακή AOZ – Σθεναρή απάντηση στις τουρκικές απειλές στην Α.Μεσόγειο

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Στρατιωτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα από το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία του Ισραήλ.
Η κίνηση αυτή αποτελεί αναμφισβήτητα μια σθεναρή απάντηση στις παράνομες ενέργειες του τουρκικού ναυτικού στην περιοχή της Μεσογείου.
Οι NOTAM έχουν ήδη εκδοθεί από χθες το βράδυ και το ερευνητικό πλοίο Bat-Galim, το οποίο προ ολίγων ημερών είχαν απειλήσει οι Τούρκοι στην κυπριακή ΑΟΖ, και άλλα πλοία θα συνοδευτούν από το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία στην Ανατολική Μεσόγειο σήμερα.
Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Κορβέτες Sa’ar 5/6, οι ισχυρότερες και γρηγορότερες του Ισραήλ, ταχύπλοα και υποβρύχια Dolphin-2 θα είναι έτοιμα να βυθίσουν οποιοδήποτε πλοίο του τουρκικού ναυτικού παρενοχλήσει το ερευνητικό σκάφος Bat-Galim. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες έως τώρα πληροφορίες, στη σημερινή ισραηλινή επιχείρηση θα συμμετάσχουν και μαχητικά F-35.
Υπενθυμίζουμε πως όπως μετέδωσε η Jerusalem Post και πρώτο ανέφερε το Πενταπόσταγμα στην Ελλάδα, πριν από λίγες μέρες είχαμε σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και ισραηλινού ερευνητικού σκάφους.

Συγκεκριμένα οι Τούρκοι ανάγκασαν το ισραηλινό πλοίο να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ, περιοχή στην οποία η Άγκυρα δεν έχει καμία δικαιοδοσία αλλά συνεχίζει να διεκδικεί παράνομα, και το απείλησαν με βύθιση.
Στο ωκεανογραφικό σκάφος Bat Galim επέβαιναν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, οι οποίοι πραγματοποιούσαν έρευνα μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης.
: Navy & Air Force will hold a military exercise in Eastern tomorrow btw 0900 & 1400Z. This is a firm response to illegal actions of Navy in which includes deporting Bat-Galim research ship out of 2 weeks ago.
View image on Twitter
NOTAMS are already issued and the Bat-Galim research vessel & other ships will be escorted by Navy & Air Force in Eastern tomorrow:
A2382/19 NOTAMN Q) LCCC/QWELW/IV/BO /W /160/240/3305N03209E035 A) LCCC B) 1912150900 C) 1912241500 D) 15 0900-1400
View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
31 people are talking about this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις