Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019

Καθυστερούν τις πληρωμές στρατιωτών που παίρνουν το συγκλονιστικό ποσό των 8,72 ευρώ!

Παίρνουν όχι “3 και 60”, αλλά 8,72 ευρώ το μήνα…Αυτός είναι ο μισθός των στρατευμένων κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Ο Πάνος Ρήγας είχε εξαγγείλει λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουλίου,
ότι ο μισθός τους θα αυξανόταν στα 30 ευρώ. Όπως λέει στη συνέντευξη του στο Militaire Magazine, η απόφαση είναι υπογεγραμμένη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κι αν θέλει η σημερινή ηγεσία μπορεί να την υλοποιήσει.Όπως προκύπτει όμως από ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ όχι μόνο αύξηση δεν προβλέπεται, αλλά και τα …8,72 ευρώ το μήνα είναι αμφίβολα! Όπως αναφέρουν σε ερώτηση τους οι βουλευτές του ΚΚΕ ,υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι η πληρωμή του πενιχρού αυτού ποσού , καθυστερεί να καταβληθεί!
Η ερώτηση:


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Θέμα: Καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών των στρατευμένων


Οι στρατευμένοι αμείβονται με το πενιχρό και εξευτελιστικό ποσό των 8,72€ τον μήνα. Το ποσό αυτό, δεν φτάνει ούτε για τις πιο βασικές τους ανάγκες. Αποτέλεσμα, να βαρύνονται οι οικογένειές τους με ένα ακόμη μεγάλο έξοδο επί εννέα (9) μήνες.Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν φαντάροι, ακόμη κι αυτό το ποσό καθυστερούν να το λάβουν. Αρκετοί φαντάροι της 2019/ Δ’ ΕΣΣΟ δεν έχουν πληρωθεί ακόμη. Πολλοί απ’ αυτούς βρίσκονται ήδη σε άδεια λόγω εορτών.
Η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις ανάγκες των φαντάρων και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί και οι οικογένειές τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση καταβολή των μισθών των στρατευμένων;

Οι Βουλευτές

Παφίλης Θανάσης
Καραθανασόπουλος Νίκος
Λαμπρούλης Γιώργος
Παπαναστάσης Νίκος
Στολτίδης Λεωνίδας
Συντυχάκης Μανώλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις